Наводнения в Бразилии унесли жизни не менее 94 человек
Наводнения в Бразилии унесли жизни не менее 94 человек

Наводнения в Бразилии унесли жизни не менее 94 человек

Уряд штату Ріо-де-Жанейро підтвердив загибель 94 людей внаслідок повеней та зсувів, які буквально змивали будинки та автомобілі у місті Петрополіс.

Про це повідомляє агентство Associated Press.

Мер гірського міста Рубенс Бомтемпо навіть не може повідомити, скільки людей вважаються зниклими безвісти, оскільки рятувальні роботи все ще продовжуються.

– Ми ще не знаємо всіх масштабів того, що трапилося, – сказав Бомтемпо на пресконференції.

Повідомляється, що повінь та селі почалися рано у вівторок. Прокуратура Ріо-де-Жанейро склала список із 35 осіб, місцеперебування яких ще не встановлено.

На кадрах, опублікованих у соціальних мережах, видно, як швидкі потоки зносять на своєму шляху автомобілі та будинки. Люди всіляко намагаються врятуватись від стихії.

Місто Петрополіс, назване на честь колишнього бразильського імператора, було привабливим місцем для туристів, які прагнуть досліджувати так зване Імператорське місто.

Процвітання міста також залучило більше мешканців із бідних регіонів Ріо. Населення міста росло безладно, будинки щільно будувалися на схилах. Багато хто з них знаходиться в районах, непридатних для будівництва. У деяких місцях вирубування лісу стало настільки масштабним, що це призвело практично до відсутності дренажу.

Читайте
Трагедія в Бразилії: шматок скелі впав на човни з відпочивальниками

Місцеві рятувальники повідомили, що за три години у вівторок випало 25,8 см дощу – майже стільки ж, скільки за попередні 30 днів разом узяті. Губернатор Ріо-де-Жанейро Клаудіо Кастро заявив, що дощі були найсильнішими у Петрополісі з 1932 року.

Кастро додав, що майже 400 людей залишилися без даху над головою. Місцева влада каже, що понад 180 жителів, які проживають у районах ризику, зараз знайшли притулок у школах.

Теги за темою
загиблі Бразилія
Джерело матеріала
loader
loader