РФ використовує Білорусь як плацдарм для повітряних операцій в Україні – НАТО
РФ використовує Білорусь як плацдарм для повітряних операцій в Україні – НАТО

РФ використовує Білорусь як плацдарм для повітряних операцій в Україні – НАТО

Росія використовувала Білорусь як плацдарм для багатьох своїх військово-повітряних операцій на території України.

Про це повідомляє телеканал CNN із посиланням на розвіддані, зібрані над польсько-українським кордоном.

Так, у четвер протягом двох годин радари на борту літака НАТО зафіксували близько дюжини літаків російського виробництва, які простоюють у Білорусі на північ від Чорнобильської атомної електростанції. Про це CNN розповів директор тактики НАТО Дені Гійом.

Через кілька годин не менше дев’яти літаків російського виробництва помітили в повітряному просторі України, які, мабуть, прямували у бік Києва.

– Переважна більшість російських винищувачів, які сили НАТО бачили у повітряному просторі України з початку війни, прилітали з Білорусі, – повідомили у НАТО.

За словами Дені Гійома, одного особливо “активного” дня минулого тижня сили НАТО бачили близько 20 російських літаків, які прямували до Києва з Білорусі.

Читайте
ЗСУ знищили дві колони ворожої техніки та 10 російських літаків

Раніше неодноразово військові чиновники запитували, чи вступить Білорусь у війну на боці Росії. Але в НАТО не можуть відповісти на це питання: за їхніми словами, Білорусь і Росія використовують ті самі МіГ-29 радянської епохи. Тому в режимі реального часу важко сказати, хто на них насправді літає.

У НАТО наголосили, що українські пілоти також використовують МіГ-29. Але, наприклад, літаки, які летять в Україну із союзної Білорусі, явно не українські.

Читайте
Руйнівна війна РФ проти міст України триває: в ОПУ відреагували на останні авіаудари
Джерело матеріала
loader
loader