Українці стали менше підтримувати вступ до НАТО, натомість зріс рівень підтримки вступу до ЄС
Українці стали менше підтримувати вступ до НАТО, натомість зріс рівень підтримки вступу до ЄС

Українці стали менше підтримувати вступ до НАТО, натомість зріс рівень підтримки вступу до ЄС

91% українців хочуть вступити до Євросоюзу - це абсолютний рекорд за всі роки досліджень.

Підтримка українців вступити до оборонного Північноатлантичного альянсу зменшується щотижня. Новий показник наближається до такого, який був до війни. 

Про це йдеться в соціологічному опитуванні, проведеному групою "Рейтинг" 30-31 березня.

Згідно з результатами соцпитування, якщо що в перші дні російського вторгнення підтримка входження України до Альянсу зросла з 62 до 76%, то в перший тиждень підтримка скоротилася до 72%, а станом на кінець березня становить 68%. Як пояснюють соціологи, показник наближається до довоєнних часів.  

Тим часом зростає підтримка вступу до ЄС. Зазначається, що в перші дні війни відбувся ріст з 68 до 86%, далі ріст продовжився і станом на кінець березня становить 91% – це абсолютний рекорд за всі роки досліджень.

"При цьому більшість (56%) переконані, що Україна стане членом Євросоюзу за протягом одного-двох років, 23% – за п’ять років. За місяць дещо зменшилася кількість тих, хто вірить, що Україна приєднається до Європейського Союзу у дуже короткій перспективі (з 61% до 56%), і зросла кількість тих, хто вірить у вступ до Союзу за п’ять років (з 13% до 23%)", - йдеться у соцопитуванні. 

Довідка:

У соцопитуванні брали участь 1500 респондентів віком від 18 років і старші в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Вибірка репрезентативна за віком, статтю і типом поселення. Опитування проводили методом CATI (Computer Assisted Telephone Interviews - телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера). Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2,5%. 

Читайте також:

  • "Найближчими тижнями": генсек НАТО заявив, що Росія спробує захопити Донбас і створити міст до Криму
  • Коли до Путіна прийде покарання: Арестович описав перебіг подій
  • "Буча – це лише початок правди про РФ. Будуть сотні інших міст": Подоляк звернувся до лідерів Європи
Джерело матеріала
loader
loader