Космічні туристи провели на орбіті Землі зайвий тиждень: відео
Космічні туристи провели на орбіті Землі зайвий тиждень: відео

Космічні туристи провели на орбіті Землі зайвий тиждень: відео

Чотирьом приватним астронавтам довелося продовжити запланований термін перебування на МКС через погану погоду.

У понеділок, 25 квітня, четверо астронавтів покинули Міжнародну космічну станцію (МКС), на якій вони перебували як учасники першої суто приватної орбітальній місії Ax-1, організованої компанією Axiom Space. 

Як повідомляє видання novinky, о 19:06 за центральноєвропейським часом космічний апарат Crew Dragon з командою із чотирьох осіб здійснив успішну посадку на Землю.

Екіпаж очолював колишній астронавт NASA Майкл Лопес-Алегріа, який також є віце-президентом Axiom Space. Разом із ним здійснили політ американець Ларрі Коннор, ізраїльтянин Ейтан Стіббе та канадець Марк Паті - підприємці, інвестори та філантропи, які власне оплатили поїздку на МКС.

На МКС екіпаж займався різною науковою та комерційною діяльністю, плануючи загалом 25 експериментів.

За початковими планами космічні туристи мали відправитися на Землю минулого вівторка. Однак, їм довелося продовжити запланований восьмиденний термін перебування на МКС через погану погоду на місці спочатку запланованої посадки в Атлантичному океані біля берегів Флориди.

Загалом політ астронавтів від старту до приземлення тривав 17 днів, 1 годину 49 хвилин.

Нагадаємо, у липні 2021 року космічна ракета New Shepard компанії мільярдера Джеффа Безоса Blue Origin злетіла у космос. Уперше в історії компанія вивела на космічну висоту капсулу з людьми, серед яких - найбагатша людина світу.

Читайте також:

  • Virgin Galactic розпочинає продаж квитків у космос: названо вартість
  • Росія глушить GPS-сигнали в Україні
  • Астронавт NASA Скотт Келлі зібрав 500 тисяч доларів на підтримку українців
Джерело матеріала
loader
loader