Немає єдиної позиції: Боррель про ситуацію з енергетичним ембарго РФ
Немає єдиної позиції: Боррель про ситуацію з енергетичним ембарго РФ

Немає єдиної позиції: Боррель про ситуацію з енергетичним ембарго РФ

Євросоюз все ще не бажає використовувати найефективнішу економічну зброю проти Росії: заборону імпорту російських поставок нафти та газу. А дискусія про європейське ембарго на постачання російських енергоносіїв не припиняється. Минулого тижня міністр фінансів і економіки Франції Бруно Ле Мер закликав до нафтового ембарго.

Однак Європейська комісія, яка зараз працює над шостим пакетом санкцій, наразі не бачить достатньої підтримки з боку країн-членів ЄС для повного ембарго на російську нафту і газ.

Це також стосується альтернативних санкцій, таких як каральний тариф на постачання російської нафти і газу. Про це заявив голова європейської дипломатії Жозеп Боррель в інтерв’ю Die Welt.

— Заборона на імпорт нафти та газу або каральний тариф були б важливими, щоб чинити тиск на Путіна і посадити його за стіл переговорів. Але наразі у нас в ЄС немає єдиної позиції щодо цього питання, – сказав він.

Боррель додав, що ембарго на російські енергоносії обговорюватиметься на наступному саміті ЄС, що відбудеться лише через п’ять тижнів – 30-31 травня.

Росія є найбільшим постачальником нафти до Європи та забезпечила трохи більше чверті імпорту нафти до ЄС у 2020 році.

Читайте
Нідерланди планують відмовитися від російських нафти та газу до кінця 2022 року

Джерело: Die Welt

Related video
Теги за темою
газ нафта
Джерело матеріала
loader
loader