Росіяни насильно вивозять іноземців з Херсона і влаштовують постановочні сюжети: СБУ перехопила розмову
Росіяни насильно вивозять іноземців з Херсона і влаштовують постановочні сюжети: СБУ перехопила розмову

Росіяни насильно вивозять іноземців з Херсона і влаштовують постановочні сюжети: СБУ перехопила розмову

Російські спецслужби влаштовують постановочні сюжети у засобах масової пропаганди: окупанти вивозять іноземців з Херсону до Криму для піару.

СБУ отримала докази, як офіцери ФСБ придумують фейки, організовуючи насильну евакуацію людей з тимчасово окупованих територій. 

Про це повідомили у Службі безпеки України.

Українські правоохоронці отримали доступ до телефону співробітника ФСБ. Росіянин курував створення "картинки" для окупантів в Херсонській області. Крім того, відповідав за "спецоперацію з евакуації" в Крим 19 громадян В’єтнаму, які працювали на ринку в Херсоні.

"Знімай цих в'єтнамців на телефон. Нехай вони кажуть, що ми хочемо тут жити. Прийшли росіяни і тепер настане мир у всьому світі. Знімай щасливі обличчя, щоб вони раділи. Типу ми раді росіяйським хлопцям", -  йдеться у перехопленій розмові.

У фіналі мало вийти відео, де іноземці б дякували Російській Федерації за порятунок. Втім, виявилося, що в’єтнамці не хочуть виїздити з міста. "Вони із застереженням ставляться до всього і нікуди їхати не хочуть. Тобто їх все тут влаштовує, їм все тут подобається", - каже один із співрозмовників. 

Потім з’ясувалося, що вони частково виїхали самостійно до Одеси. Російські окупанти влаштували погоню, але на вокзалі застали вже не 19, а 14. 

"Того ж дня російська вата смакувала "новину" про евакуацію до Криму аж 140 вдячних іноземців… Адже сюжети росТБ потребують великих масштабів", - йдеться у повідомленні СБУ.

Як повідомлялося, російські засоби масової пропаганди 26 квітня тиражують в Інтернеті новину про нібито знищення декількох військових Збройних сил України під час бою. Проте повідомлення ворога про знищення офіцерів ЗСУ – черговий фейк.

Читайте також: 

  • Киян закликали не відвідувати кладовища на період дії воєнного стану
  • Вийшов на роботу, а в будівлю поцілила ракета: на Вінничині окупанти вбили молодого залізничника (фото)
  • "Твоє завдання - стерти українську націю з лиця землі": РПЦ роздає пам'ятки солдатам, які йдуть на війну

За добу росіяни завдали 35 авіаударів по "Азовсталі" в Маріуполі (жестовою мовою)

Джерело матеріала
loader