Слуга народу призупинила членство Ковальова, який перебуває на окупованій Херсонщині
Слуга народу призупинила членство Ковальова, який перебуває на окупованій Херсонщині

Слуга народу призупинила членство Ковальова, який перебуває на окупованій Херсонщині

Фракція Слуга народу призупинила членство народного депутата України Олексія Ковальова. Про це повідомляє пресслужба фракції політичної партії.

Слуга народу також просить правоохоронців перевірити Ковальова на співпрацю з ворогом на тимчасово окупованій Херсонщині.

У спільній заяві політпартії та фракції йдеться, що Ковальов обирався до парламенту у виборчому окрузі 186 у Херсонській області та наразі перебуває на тимчасово захопленій території.

— Судячи з його інтерв’ю медіа, він перебуває (на окупованій території, – Ред.) цілком добровільно. Він спілкується з російськими військовими, які не вчиняють по відношенню до нього жодних дій. Він не бере участь у національному спротиві російській агресії та окупації, – йдеться у заяві.

Зазначається, що Ковальов розповідає, що здійснює на тимчасово захопленій території діяльність із надання гуманітарної допомоги. Але при цьому не відвідує пленарні засідання Верховної Ради та не бере участі у голосуванні. Колеги Ковальова у парламенті кажуть, що “адекватних пояснень щодо свого поточного статусу та поведінки” він не надав керівництву фракції.

У Слузі народу зауважують, що це викликають підозру у здійсненні ним державної зради, адже під час повномасштабного вторгнення РФ на тимчасово захоплених територіях окупаційні росіяни викрадають чинних та колишніх очільників органів місцевого самоврядування, педагогів, митців, керівників підприємств, проводять примусову мобілізацію чоловіків до окупаційних військ.

Читайте
Росіяни масово викрадають чоловіків призовного віку на окупованих територіях - розвідка

Тому фракція ухвалила рішення щодо призупинення членства Ковальова та звернулася до генпрокурора Ірини Венедиктової, голови СБУ Івана Баканова із закликом порушити відповідну кримінальну справу.

Related video

В її межах має відбутися ретельне та всебічне розслідування всіх фактів та обставин перебування Ковальова на тимчасово захопленій території та його спілкування з окупаційними військами. За висновками слідства партія та фракція ухвалять політичні рішення щодо цього депутата.

Джерело: Юлія Палійчук

Фото: Олексі Ковальов

Теги за темою
Верховна Рада Слуга народа
Джерело матеріала
loader
loader