Єрмак переконаний, що НАТО та ЄС тепер зацікавлені у членстві України
Єрмак переконаний, що НАТО та ЄС тепер зацікавлені у членстві України

Єрмак переконаний, що НАТО та ЄС тепер зацікавлені у членстві України

Керівник Офісу Президента Андрій Єрмак перпеконаний, що після того, як українські захисники показали ефективність у боротьбі з російськими окупантами, НАТО та ЄС тепер теж зацікавлені у присутності України в цих організаціях.

За його словами, Україна відкрита до різних пропозицій.

Про це Єрмак заявив в інтерв'ю РБК-Україна.

"Після того, що показали наші воїни, що показала наша країна, я взагалі глибоко переконаний, що сьогодні зацікавленість в тому, щоб Україна була і в НАТО, і в ЄС, обопільна, це і їх, і наш інтерес. Тому що сьогодні ми показали, що можна вже 72 дні протистояти одній з найбільших армій світу, не будучи членом жодного військового союзу", — сказав Єрмак.

Керівник ОП підкреслив, що риторика НАТО щодо бажання Фінляндії, Швеції вступити до Альянсу довела, що "може бути і по-іншому" у питанні вступу України до НАТО.

"Тому якщо завтра, післязавтра вчасно ми отримаємо пропозицію, яка буде в інтересах безпеки і майбутнього нашої країни — ми відкриті до різних пропозицій", - наголосив очільник ОП.

Нагадаємо, українські військові уже освоюють зброю НАТО на американських базах. Бійці ЗСУ набувають навиків використання артилерії, радіолокаційних систем та нової бронетехніки.

Чи варто Україні прагнути вступу до НАТО - "Нічна варта"

Читайте також:

  • "Нарватися на удар від НАТО або США": Арестович оцінив ризик ядерного удару з Росії
  • Російський вертоліт нахабно порушив повітряний простір Фінляндії
  • "Він майже готовий": український генерал вважає, що Путін може завдати ядерного удару
Джерело матеріала
loader
loader