ПЦУ проситиме Кабмін про передачу одного з храмів Києво-Печерської лаври
ПЦУ проситиме Кабмін про передачу одного з храмів Києво-Печерської лаври

ПЦУ проситиме Кабмін про передачу одного з храмів Києво-Печерської лаври

Митрополит Православної церкви України Єпіфаній звернеться до українського уряду з клопотанням про передачу одного з храмів на території Києво-Печерської Лаври до нової монастирської громади ПЦУ.

Про це йдеться в офіційному повідомленні про засідання Священного Синоду ПЦУ.

Повідомляється, що рішення бело ухвалено, враховуючи особливе значення Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври, як святині всеукраїнського та світового значення, “метою подолання наслідків неканонічного підпорядкування цього монастиря владі Московського патріархату”.Зараз дивляться.

На пропозицію митрополита Епіфанія, Синод вирішив утворити у складі релігійного об’єднання Української православної церкви (Православної церкви України) релігійну організацію Свято-Успенська Києво-Печерська Лавра, а саме чоловічий монастир ПЦУ.

Синод затвердив її статут та визначив, що вона має безпосереднє пряме підпорядкування предстоятелю ПЦУ, як своєму настоятелю.

Тепер Епіфаній має звернутися до Кабміну з клопотанням про передачу одного з храмів Верхньої Лаври та окремих її приміщень у користування для звершення богослужінь і ведення монастирської діяльності Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври УПЦ (ПЦУ).

На його руках кров невинних людей: Епіфаній заявив, що за війну в Україні Гундяєва буде покарано.

?>.

Джерело матеріала
loader
loader