У Херсоні окупанти призначили охоронця "директором" театру
У Херсоні окупанти призначили охоронця "директором" театру

У Херсоні окупанти призначили охоронця "директором" театру

Російські військові і окупаційна влада призначили "нового директора" Херсонського обласного музично-драматичного театру. Ним став працівник закладу Валерій Шелудько.

Чоловік погодився співпрацювати з окупантами.

Про це на сторінці у Facebook повідомив радник голови Херсонської військової адміністрації Сергій Хлань.

"Новим очільником став… колишній охоронець приміщення. Кадрові призначення в окупантів багато про що говорять: продавчиню - на начальника освіти, охоронця - на директора театру, місцевих алкашів і божевільних - на гауляйтерів. Але хто б до окупантів на роботу не йшов — закінчать вони дуже погано," - написав Сергій Хлань.

Інформацію про призначення підтвердив Суспільному і чинний директор Херсонського обласного академічного музично-драматичного театру ім. М. Куліша Олександр Книга.

Він розповів, що телефоном спілкувався з Шелудьком та вислухав його аргументи. Той сказав, що йому запропонували посаду й у разі його відмови привезуть когось з Криму.

Також Олександр Книга розповів, що написав звернення до колективу, в якому роз'яснив, що ті, хто хоче працювати в новому театрі, мають звільнитися з театру Куліша.

Також він пояснив, що коли призначається керівник якогось нового театру, то він повинен мати кошториси на утримання приміщення, штатний розклад з окладами і тоді здійснювати наймання на роботу. Інакше все це виглядатиме фікцією.

Нагадаємо, гендиректора-художнього керівника Херсонського театру імені Миколи Куліша Олександра Книгу 23 березня забирали для допиту окупанти, втім, завдячуючи миттєвому потужному розголосу, все ж відпустили пізно ввечері. Трохи згодом Книзі із сім’єю вдалося виїхати з регіону.

В окупованих Маріуполі та Херсоні дітей примусово вчать російських мови, літератури та історії

Читайте також:

  • "Путін не відмовляється від своїх планів": у розвідці попередили, що війна в Україні затягнеться
  • Чому під час ракетних обстрілів страждають цивільні об'єкти: в Міноборони назвали дві причини
  • "Сотні тисяч вбитих з нашого боку": Зеленський пояснив, чи реально забрати назад Крим та окуповані території
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader