Колишній посадовець херсонської поліції скоїв самогубство після російського полону
Колишній посадовець херсонської поліції скоїв самогубство після російського полону

Колишній посадовець херсонської поліції скоїв самогубство після російського полону

Ексначальник поліції громадської безпеки Херсонщини Олег Худяков пробув у полоні окупантів тиждень.

Колишній керівник служби громадської безпеки Головного управління Нацполіції України в Херсонській області Олег Худяков скоїв самогубство після звільнення з полону російських загарбників.

Про це повідомило в четвер, 23 червня, херсонське видання "Мост" з посиланням на свої джерела в правоохоронних органах.

Як йдеться в публікації, 51-річного Худякова раніше викрали російські окупанти. Він перебував у полоні упродовж тижня.

"Дуже ймовірно, що окупанти, які на Херсонщині не можуть сформувати свою "поліцію" з місцевих кадрів і шукають людей з досвідом роботи в правоохоронних органах, намагалися примусити Худякова до співпраці. Вірогідно мали місце погрози стосовно членів сім'ї поліцейського (у нього лишилися дружина і син) або інших близьких. Тому за відсутності іншого варіанту вирішити цю проблему, не ставши зрадником, Олег Худяков прийняв страшне рішення", – пишуть журналісти.

Як наголошується в публікації, на відміну від багатьох колег, Олег Худяков не мав політичної упередженості, завдяки чому підтримував рівні стосунки з представниками різних політичних сил і завжди намагався мирно вирішити всі конфлікти. Під час подій Євромайдану Худяков підтримував конструктивні стосунки з учасниками протестних акцій, не приховуючи свого негативного ставлення до намірів тодішнього керівництва МВС активно застосовувати силу. Багато в чому завдяки саме Худякову події кінця 2013-го - початку 2014-го року в Херсоні пройшли без значних загострень.

З 2020 року Олег Худяков працював радником начальника ГУ Нацполіції в Херсонській області й провідним консультантом з питань громадської безпеки.

Нагадаємо, активність українських партизанів ускладнює зусилля російських військових у встановленні окупаційного режиму на Херсонщині. Також повідомляється про значний тиск в області на російські війська з боку ЗСУ.

ЗСУ просуваються до Херсона! – військовий експерт Дмитро Снєгирьов

Читайте також:

  • Озброєння України: які країни поставили 100% обіцяного (інфографіка)
  • "Путін не відмовляється від своїх планів": у розвідці попередили, що війна в Україні затягнеться
  • Коли і як закінчиться війна з Росією: відомий окультист назвав фази і чіткі дати
  • Путін помре 2023-го: відомий окультист назвав точну дату смерті
Джерело матеріала
loader
loader