Пентагон розробляє план дій на випадок "непередбачуваних обставин" під час візиту Пелосі до Тайваню
Пентагон розробляє план дій на випадок "непередбачуваних обставин" під час візиту Пелосі до Тайваню

Пентагон розробляє план дій на випадок "непередбачуваних обставин" під час візиту Пелосі до Тайваню

Спікерка палати представників США Ненсі Пелосі збирається у серпні відвідати Тайвань. Внаслідок цього Пентагон розробляє плани на будь-які "непередбачувані обставини", що можуть трапитися під час її візиту.

У серпні Пелосі збирається відвідати острів Тайвань, який китайська влада має намір захопити в разі проголошення островом незалежності. У США кажуть, що Пелосі "потрапить в одну з найгарячіших точок світу, де нещасний випадок, помилковий крок або непорозуміння можуть загрожувати її безпеці. Тож Пентагон розробляє плани на будь-який випадок.

Про це повідомляє АР.

Зазначається, що наразі остаточно не відомо, чи поїде спікерка палати представників до Тайваню. Однак в такому разі США планує збільшити пересування сил і засобів в Індо-Тихоокеанському регіоні.

Поки представники США не розкривають деталі, проте відомо, що винищувачі, кораблі, засоби спостереження та інші військові системи, ймовірно, будуть використані для забезпечення кілець захисту для польоту Пелосі на Тайвань і її перебування там.

Наголошується, що Пелосі буде найвищим чиновником США, який відвідав Тайвань від 1997 року. І хоч будь-які закордонні поїздки високопоставленого керівника США вимагають додаткової безпеки, цей візит "виходитиме за рамки звичайних заходів безпеки для поїздок у менш ризиковані місця".

Зазначимо, Китай вважає самовладний Тайвань своєю власною територією і висуває перспективу її анексії силою. Натомість США підтримують неформальні відносини та оборонні зв’язки з Тайванем.

Нагадаємо, раніше міністр оборони Китаю Вей Фенхе заявив, що Пекін "без вагань почне війну", якщо Тайвань проголосить незалежність.

Після цього стало відомо, що 29 літаків Військово-повітряних сил Китайської Народної Республіки без попередження увійшли до зони дії протиповітряної оборони Тайваню.

Читайте також:

  • "Можуть повторитися вже завтра в Східній Азії": прем’єр Японії - про наслідки війни в Україні
  • Примара Третьої світової: Байден не воюватиме за Україну, але каже, що відправить війська, якщо Китай нападе на Тайвань
  • На тлі війни Росії проти України Китай робить висновки щодо захоплення Тайваню – директор ЦРУ

Китай закрив небо для "Боїнгів" та "Аеробусів" російських авіаперевізників

Джерело матеріала
loader
loader