Пентагон уклав контракт на закупівлю NASAMS для України більш ніж на 180 мільйонів
Пентагон уклав контракт на закупівлю NASAMS для України більш ніж на 180 мільйонів

Пентагон уклав контракт на закупівлю NASAMS для України більш ніж на 180 мільйонів

NASAMS складається з радара, вдосконаленої ракети класу "повітря-повітря» та центру розподілу вогню / фото: KONGSBERG

Компанія Raytheon Missiles & Defense, підрозділ Raytheon Technologies отримала контракт на суму 182 млн доларів США на розробку Національної вдосконаленої зенітно-ракетної системи, також відомої як NASAMS, легко адаптоване рішення для протиповітряної оборони середнього радіусу дії.

Очікується, що ці системи будуть надані Україні у відповідь на потребу в захисті від передових загроз з повітря, йдеться в повідомленні на сайті компанії.

"Компанія Raytheon Missiles & Defense і наші партнери старанно працюють над тим, щоб швидко доставити цю найважливішу перевірену систему протиповітряної оборони, щоб допомогти українському народу захистити свою батьківщину", — йдеться у заяві керівництва компанії.

Відео дня:

"Україна приєднається до дюжини країн по всьому світу, які покладаються на NASAMS для відображення безлічі загроз, включаючи крилаті ракети, літаки і безпілотні системи", - відзначають в прес-релізі.

Спільно розроблена і вироблена RMD і норвезькою Kongsberg Defense & Aerospace, NASAMS складається з радара Sentinel, вдосконаленої ракети класу "повітря-повітря" середньої дальності і центру розподілу вогню KDA. NASAMS надає повітряним захисникам адаптовану сучасну систему захисту, яка може максимально збільшити їх здатність ідентифікувати, вражати і знищувати ворожі літаки, безпілотні літальні апарати і нові загрози крилатих ракет.

Нагадаємо, раніше в США уточнили, чи увійшли ракети ATACMS в новий пакет допомоги Україні.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • США незабаром призначать командувача своєї "операції" в Україні-WSJ
  • Україна не втратила жодної установки HIMARS: ракетами знищено 50 + складів РФ
  • США допоможуть Україні звичайні пікапи перетворити на ракетні установки (фото)
Теги за темою
Пентагон
Джерело матеріала
loader
loader