В ДСНС розкрили масштабну корупцію: щомісячний "прибуток" становив 10 мільйонів гривень
В ДСНС розкрили масштабну корупцію: щомісячний "прибуток" становив 10 мільйонів гривень

В ДСНС розкрили масштабну корупцію: щомісячний "прибуток" становив 10 мільйонів гривень

Наразі слідчі повідомили про підозру першим шістьом корупціонерам \ фото СБУ

Служба безпеки України ліквідувала масштабну корупційну схему в Державній службі з надзвичайних ситуацій (ДСНС), яка полягала у системному отриманні незаконної винагороди (хабарів) від підприємців за погодження дозвільної документації.

Про це йдеться у повідомленні на сайті СБУ.

Зазначається, що посадовці ДСНС вимагали від керівників великих торгових центрів та компаній хабарі за прискорене погодження дозвільної документації, необхідної для ведення підприємницької діяльності.

Відео дня:

Насамперед "схема" стосувалася погодження планів локалізації і ліквідації аварійних ситуацій і аварій на потенційно-небезпечних об’єктах, зокрема у великих торгових центрах, АЗС та інших об’єктах.

фото СБУ
фото СБУ

"За отриманий хабар посадовці ДСНС не здійснювали фактичну перевірку пожежної безпеки в громадських місцях, частина з яких виявилася нездатною забезпечити цивільний захист громадян у момент надзвичайних ситуацій. Зокрема, під час ліквідації наслідків російських обстрілів. Таким чином, вони ставили під загрозу життя та здоров’я громадян України", - йдеться у повідомленні.

Читайте також:
Хотіли "наваритись" на ноутбуках для вчителів: СБУ викрила корупційну схему на 300 мільйонів гривень
Впійманий на мільйонному хабарі заступник голови Харківської облради пішов у декрет

За даними СБУ, щомісячні "прибутки" зловмисників від організованої ними злочинної "схеми" становили понад 10 млн грн.

фото СБУ
фото СБУ

У результаті понад 50 синхронних обшуків по всій Україні викрито десятки посадовців ДСНС, які брали хабарі за фіктивне погодження дозвільних документів з питань пожежної безпеки для громадських будівель і споруд.

Наразі слідчі Служби безпеки повідомили про підозру першим 6 особам злочинної групи за двома статтями Кримінального кодексу: ч. 3 ст. 368 ("прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою"); ч. 3 ст. 369 ("пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі").

Наразі досудове слідство триває. Всі учасники злочинної групи будуть притягнені до кримінальної відповідальності.

Як повідомляв УНІАН, 27 серпня в Запорізькій області розкрили корупційну схему, за допомогою якої "ділки" збирали гроші з громадян України за виїзд на тимчасово окуповану територію. До її організації причетні особи з органів влади.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • У госпіталі Києва з учасників війни на Донбасі вимагали гроші за інвалідність
  • Масштабна корупційна схема у Держпродспоживслужбі: підозру отримало майже все керівництво
Джерело матеріала
loader
loader