В окупованому Торезі на Донеччині організували тренувальний табір для в'язнів - розвідка
В окупованому Торезі на Донеччині організували тренувальний табір для в'язнів - розвідка

В окупованому Торезі на Донеччині організували тренувальний табір для в'язнів - розвідка

На полігоні поблизу тимчасово окупованого Торезу Донецької області окупанти облаштували тренувальний табір для засуджених, щоб потім кинути їх на фронт.

Наразі триває доправлення в табір "особового складу". Кримінальна стаття та термін ув'язнення злочинцівне впливають на відбір.

Про це повідомили у Головному управлінні розвідки Міноборони України.

"Розпочато набір до складу окупаційних військ ув’язнених, які утримуються у закладах позбавлення волі на території окупованій "ДНР". "Новобранці" мають поповнити склад так званого батальйону "Сомалі", 100 окремої мотострілецької бригади та 9 окремого мотострілецького полку ЗС РФ", - йдеться у повідомленні.

Потенційних "контрактників" відбирають за фізичними критеріями та наявністю досвіду бойових дій. Кримінальна стаття та термін ув'язнення не впливають на відбір. Водночас є лише невелика кількість охочих підписати контракт.

Окорім цього, керівництво терористичної організації "ДНР" скасувало дію раніше виданих "документів" про відстрочку/звільнення від "мобілізації". У зв’язку з цим, бойовики планують "мобілізувати" від 200 до 500 працівників Єнакіївського металургійного заводу. Через нестачу персоналу виробництво на заводі "тимчасово призупиняється".

У розвідці також додають, що мешканці окупованих районів Донецької області, які перебували у складі окупаційних військ, після втечі з Харківської області отримали короткострокові відпустки – до 17 вересня. Але в зазначений термін понад половина мобілізованих не прибула на місце збору у військову частину в Торезі.

"В окупованому Криму чоловікам заборонили чоловікам виїзд з без дозволу військового комісара. Для оформлення необхідних документів необхідно повідомляти мету виїзду, місце перебування та терміни повернення до місця реєстрації", - додали в ГУР.

Читайте також:

  • "Відловлюють усіх": Жданов розповів про "мобілізацію" на окупованих територіях та заборону виїзду з Криму
  • "Бермудський трикутник з утилізації росіян": Данілов прокоментував оголошену Путіним мобілізацію
  • У Росії деяким громадянам у зв'язку з мобілізацією заборонили виїздити за кордон: хто у переліку
Джерело матеріала
loader
loader