Байден заявив, що треба не допустити розв'язання ядерної війни у світі
Байден заявив, що треба не допустити розв'язання ядерної війни у світі

Байден заявив, що треба не допустити розв'язання ядерної війни у світі

Джозеф Байден / фото REUTERS

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден заявив, що треба не допустити розв'язання ядерної війни у світі.

Як передає кореспондент УНІАН, про це Байден заявив під час виступу на загальних дебатах 77-ї сесії Генеральної асамблеї ООН у Нью-Йорку.

Президент США наполегливо закликав кожну державу знову підтвердити відданість зміцненню режиму нерозповсюдження ядерної зброї за допомогою дипломатії.

Відео дня

"Що б не відбувалося у світі, Сполучені Штати готові дотримуватись критичних заходів з контролю над озброєннями. У ядерній війні не можна виграти, і вона ніколи не повинна бути розв'язана", - наголосив Байден.

Він сказав, що усі п'ять постійних членів Ради безпеки ООН підтвердили це зобов'язання у січні.

"Але сьогодні ми бачимо тривожні тенденції. Росія уникає ідеалів нерозповсюдження, які підтримані кожною іншою країною на десятій конференції з розгляду дії договору про нерозповсюдження ядерної зброї. І знову, як я сказав сьогодні, вони роблять безвідповідальні погрози застосувати ядерну зброю", - наголосив Байден.

Читайте також:
Експерт пояснив, чому Путін заговорив про референдуми та ядерну зброю (відео)
Експерт пояснив, чому Путін заговорив про "референдуми" та ядерну зброю (відео)
Папа Римський відреагував на ядерні погрози Путіна
Папа Римський відреагував на ядерні погрози Путіна
Небезпечна і безрозсудна риторика: Столтенберг про погрози Путіна ядерною зброєю
"Небезпечна і безрозсудна риторика": Столтенберг про погрози Путіна ядерною зброєю
"Частина арсеналу терору": в Євросоюзі відповіли на нові ядерні погрози Путіна

Як повідомляв УНІАН, Байден наголошує, що проведення російськими загарбниками псевдореферендуму на окупованих українських територіях - це серйозне порушення Статуту ООН.

"Лише сьогодні президент Путін зробив відкриті ядерні погрози проти Європи і безрозсудно зневажав зобов'язання щодо режиму нерозповсюдження (ядерної зброї). Тепер Росія закликає більшу кількість солдат приєднатися до бойових дій, і Кремль організовує фіктивний референдум, щоб спробувати анексувати частини України - це надзвичайно серйозне порушення Статуту ООН", - наголосив Байден.

Раніше президент РФ Володимир Путін оголосив про часткову мобілізацію в Росії. За його словами, призову підлягатимуть тільки військовослужбовці, які перебувають в запасі. Також Путін, говорячи про ядерну зброю, заявив, що використає усі наявні засоби у разі нібито появи загрози територіальній цілісності РФ. Путін зазначив, що це не блеф.

Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader