Байден підписав закон, який передбачає понад $12 млрд допомоги Україні
Байден підписав закон, який передбачає понад $12 млрд допомоги Україні

Байден підписав закон, який передбачає понад $12 млрд допомоги Україні

Президент США зробив чинним закон, який робить можливим додаткову військову та економічну допомогу Україні в її протистоянні російській агресії.

У п’ятницю, 30 вересня, Палата представників Конгресу США підтримала законопроєкт, який включає додаткові 12,3 мільярда доларів на військову допомогу Україні проти російського вторгнення. Того ж дня президент Байден своїм підписом зробив закон чинним.

Про підписання закону повідомили на офіційному сайті Білого дому.

Цим законом передбачено як військову, так і економічну допомогу Україні. Він також уповноважує президента Байдена керувати вилученням до 3,7 мільярда доларів для передавання Україні надлишку зброї зі складів США.

Окрім того, відповідно до закону буде виділено 35 мільйонів доларів “на підготовку та реагування на можливі ядерні та радіаційні інциденти в Україні”.

Як повідомляє Reuters, у Палаті представників законопроєкт зустрів спротив з боку республіканців, включно з лідером партії Кевіном Маккарті. Його ухвалення підтримало менше десятка республіканців, тож він отримав 226 голосів “за” та 200 голосів “проти”.

Напередодні законопроєкт був прийнятий 100-місним Сенатом за підтримки обох партій. 

Нагадаємо, у Конгресі США більшає противників регулярної військової допомоги Україні на тлі проміжних виборів. Зокрема, постійний потік допомоги втрачає популярність серед республіканців.

Читайте також:

  • Байден особисто звернувся до Путіна: "США захищатимуть кожен дюйм території НАТО"
  • Байден засудив дії Путіна та згадав про виділення Україні 12 млрд доларів
  • Байден про "референдуми" РФ: США ніколи не визнають території України російськими
Джерело матеріала
loader
loader