Творча зустріч Ахтемом Сеітаблаєвим та перегляд фільму «Додому»
Творча зустріч Ахтемом Сеітаблаєвим та перегляд фільму «Додому»

Творча зустріч Ахтемом Сеітаблаєвим та перегляд фільму «Додому»

Творча зустріч Ахтемом Сеітаблаєвим та перегляд фільму «Додому».


12 жовтня о 17:30 запрошуємо вас на творчу зустріч з актором, режиссером, телеведучим Ахтемом Сеітаблаєвим та перегляд фільму «Додому».


Він створив картини, які стали відправними точками для українського кіно.
"Хайтарма", "Кіборги. Герої не вмирають», «Чужа молитва», «Захар Беркут» та інші – це потужні роботи з активною громадянською позицією та художнім втіленням. А головне, що завжди йде поруч із Ахтемом Сеїтаблаєвим – це правда та щирість.


Після зустрічі відбудеться перегляд фільму «Додому», в якому він зіграв головну роль. Після перегляду фільму відбудеться його обговорення.


Ведуча вечора – відома журналістка Тетяна Гончарова


Про фільм:
ДОДОМУ (Україна, 2019)
Режисер: Наріман Алієв
Автори сценарію — Наріман Алієв, Маріся Нікітюк
Оператор - Антон Фурса
Художник-постановник – Владлен Одуденко
Тривалість: 96 хв


У ролях: Ахтем Сеітаблаєв, Ремзі Білялов, Віктор Жданов, Дар'я Баріхашвілі, Анатолій Маремпольський, Вероніка Лук'яненко, Акмаль Гурезов, Лариса Яценко


Сюжет: У кримського татарина Мустафі помирає його первісток, Назім. Батько приїжджає до Києва, куди його двоє синів поїхали після анексії Криму, аби повернути молодшого сина Аліма додому, а старшого поховати на батьківщині у Криму згідно з мусульманськими традиціями.


Світова прем'єра стрічки відбулася 22 травня 2019 року на 72-му МКФ у конкурсній програмі «Особливий погляд». У цьому ж році Український оскарівський комітет вибрав драму в якості національного претендента від України на премію «Оскар» за найкращий фільм на іноземному мові.


Картина займає 59-60-у позицію у списку 100 найкращих фільмів в історії українського кіно. Вона має дві головні премії Кіноколо кращому режиссеру та кращому акторові (Ахтем Сеітаблаєв); Гран-прі за найкращий фільм МКФ у Бухаресті; головний приз Одеського МКФ


Квитки: kinospilnota.kyiv.ua/event-details/tvorcha-zustrich-z-akhtemom-seitablaevim-ta-pereglyad-filmu-dodomu
Подія на фейсбуці: facebook.com/events/1188249335086419/?ref=newsfeed
 

root 07 жовтня 2022
Читайте Кіно-Театр в Google News
Джерело матеріала
loader
loader