Вже помітили рух техніки: у Білорусі розпочалася комплексна перевірка Збройних сил
Вже помітили рух техніки: у Білорусі розпочалася комплексна перевірка Збройних сил

Вже помітили рух техніки: у Білорусі розпочалася комплексна перевірка Збройних сил

У Білорусі 11 жовтня розпочалося проведення перевірки Збройних сил республіки.

Перевірка Збройних сил Білорусі проводиться за дорученням Олександра Лукашенка.

Про це повідомило міністерство оборони РБ. 

Повідомляється, що перевірка має "комплексний характер" і охоплює "найважливіші питання перевірки готовності до виконання завдань із призначення".

Зазначається, що під час перевірки військові частини та підрозділи нібито відпрацюють питання приведення до бойової готовності, здійснення маршу, розгортання у призначених районах з виконанням навчально-бойових завдань.  

"Від 11 жовтня Держсекретаріат Ради безпеки Республіки Білорусь відповідно до доручення президента проводить перевірку Збройних Сил Білорусі. Вона має комплексний характер і охоплює найважливіші питання перевірки готовності до виконання завдань із призначення", - йдеться в повідомленні.

Як повідомляють ЗМІ, сьогодні, 11 жовтня, вранці вже з'явилася інформація про пересування військової техніки у Бресті. Проте голова міськвиконкому стверджував про нібито плановий характер навчальних заходів дислокованої у місті бригади.

Нагадаємо, у Генштабі заявили. що хоч режим самопроголошеного президента Білорусі і надалі підтримує збройну агресію Путіна та РФ, надає плацдарми для завдання ударів по території України та зброю, але загрози наступу з території республіки Білорусь станом на 10 жовтня немає.

Раніше військовий експерт, директор New Geopolitics Research Network Михайло Самусь вважає, що ймовірність втягування військ Білорусі в пряме зіткнення з Україною зростає через новопризначеного Росією командувача. Утім, якщо білоруси наважаться на це, це буде крахом Лукашенка.

"І от Суровикін вже керує ЗС РБ, а сам Лукашенко буде лише виконувати команди Сурвикіна, які ресурси треба, скільки людей треба і що треба підвести", - повідомив експерт.

Читайте також:

  • У Польщі закликали своїх громадян виїхати з Білорусі і не відвідувати її: що сталося
  • Путін і Лукашенко домовилися про розгортання військ: в ISW оцінили ризик вторгнення в Україну з півночі
  • Данілов оцінив загрозу від спільного регіонального угруповання військ РФ та Білорусі: РБ - у заручниках Путіна
Джерело матеріала
loader
loader