Чиновник з Миколаєва виявився російським агентом: СБУ затримала його на нараді мера
Чиновник з Миколаєва виявився російським агентом: СБУ затримала його на нараді мера

Чиновник з Миколаєва виявився російським агентом: СБУ затримала його на нараді мера

Зрадник організував російську агентуру і "здавав" окупантам дані про переміщення ЗСУ та роботу об'єктів критичної інфраструктури Миколаєва.

СБУ знешкодила російську агентуру, яку очолював чиновник із Миколаєва. Зрадника затримали під час наради у мера.

Про це повідомили у Службі безпеки України.

"Одним із завдань зрадника було організувати потужну агентурну групу спецслужб рф. Ним виявився начальник комунального підприємства "Миколаївська ритуальна служба". Спецпризначенці СБУ затримали його безпосередньо в міськраді", - йдеться у повідомленні.

Зловмисник "здавав" ворогу персональні дані військовослужбовців ЗСУ, СБУ, працівників Нацполіції і обласної прокуратури. Також передавав рашистам списки загиблих українських захисників, збирав розвіддані про дислокацію і маршрути переміщення підрозділів ЗСУ.

"Іншим його завданням було "інформувати" агресора про роботу об'єктів критичної інфраструктури Миколаєва та інші закриті питання, які обговорювались під час нарад у міськраді", - кажуть в СБУ.

Чиновник намагався залучити до розвіддіяльності ще чотирьох осіб з прокремлівськими поглядами.

"СБУ встановила особу представника спецслужб рф, який координував їхню діяльність з території тимчасово окупованого Херсону", - додали у спецслужбі.

Ситуація в Миколаєві

Окупанти інтенсивно обстрілють Миколаїв та область. Сьогодні зранку, 21 жовтня, ворог завдав ударів із РСЗВ по узбережжю Куцурубської громади. Руйнувань та постраждалих, на щастя, немає.

Тривають обстріли території та прилеглих населених пунктів Березнегуватської громади. Інформація щодо постраждалих та пошкоджень уточнюється.

Читайте також:

  • СБУ викрила на Херсонщині депутата-колаборанта від "ОПЗЖ"
  • У Херсонській області зрадниця видала окупантам 23 людей, які підтримували Україну
  • "Меру" окупованого Сєвєродонецька повідомили про підозру у колабораціонізмі
Джерело матеріала
loader