Російські окупанти вигадали нову "столицю" захопленої частини Херсонської області
Російські окупанти вигадали нову "столицю" захопленої частини Херсонської області

Російські окупанти вигадали нову "столицю" захопленої частини Херсонської області

Ворожа армія окупувала місто ще в лютому.

Окупаційна "влада" тимчасово захопленої території Херсонської області заявила про перенесення "столиці" з Херсонадо Генічеська.

Про це повідомляють російські засоби масової пропаганди з посиланням на "речника заступника голови уряду регіону" Олександра Фоміна.

"На сьогодні тимчасовою адміністративною столицею Херсонської області є Генічеськ. Там зосереджено всі основні органи влади", - заявив Фомін.

До слова, курортний Генічеськ розташований на півдні області на березі Азовського моря. Місто росіяни захопили 24 лютого - у перший день вторгнення. 

Втеча росіян з Херсона 

Російське Міноборони 9 листопада заявило про рішення відводити війська з Херсона. Вже 11 листопада окупанти поінформували про успішну операцію. Мовляв, закінчився відхід на "заздалегідь підготовлені оборонні рубежі та позиції" на лівому березі Дніпра. Того ж дня стало відомо, що ЗСУ зайшли до міста.

Своєю чергою, в британській розвідці повідомляють, щоросіяни готувалися до втечі з Херсона кілька тижнів -  від 22 жовтня. Саме тоді окупаційна "влада" закликала мирних жителів покинути місто.

Тим часом у Москві нібито нічого страшного у втраті Херсона не бачать. Зокрема, експрезидент, а нині заступник голови Радбезу Дмитро Медведєв заявив, що усі території будуть російськими - "повернуться додому - до РФ". 

У Путіна наголошують, що Херсонська область - це досі частина Російської Федерації. Речник диктатора Дмитро Пєсков заявив, що статус окупованого регіону "закріплений". Саме тому, з його слів, "немає і не може бути жодних змін".

Читайте також: 

  • "Російська армія відходить вп'яте": Арестович розповів, як звільнення Херсона вплинуло на РФ і хід війни
  • Велике приниження для Путіна: британський генерал висловився про відступ росіян з Херсона
  • Чергова маячня Пєскова: у Кремлі заявляють, що можуть досягнути цілей "спецоперації" мирним шляхом

Українські бренди влаштували кавуновий флешмоб на честь звільнення Херсона

Джерело матеріала
loader
loader