NASA показало фото Місяця, зроблене під час подорожі космічного апарату Orion
NASA показало фото Місяця, зроблене під час подорожі космічного апарату Orion

NASA показало фото Місяця, зроблене під час подорожі космічного апарату Orion

Місія Artemis 1 відправила Orion до Місяця в 26-денну подорож.

NASA опублікувало фото з подорожі космічного апарату Orion до Місяця.

Як повідомляє Space.com, корабель Artemis 1 Orion стартував 16 листопада з космодрому на мисі Канаверал о 1:47 за місцевим часом. Невдовзі після цього він досяг орбіти Землі, а через 87 хвилин після старту Orion здійснив маневр, щоб перейти на траєкторію Місяця.

У понеділок, 21 листопада, Orion максимально наблизився до Місяця – на відстань 130 кілометрів, щоб гравітаційним маневром прискоритися на зворотньому шляху до Землі. Таке досить близьке наближення було викликано тим, що космічний апарат та його три тестові муляжі перебували на зворотному боці Місяця.

#Artemis I, Flight Day 5. Orion spacecraft takes a selfie while approaching the Moon ahead of the outbound powered flyby - a burn of Orion's main engine on the @ESA service module. During this maneuver Orion came within 81 miles of the lunar surface. pic.twitter.com/93GkJ7Ubry

Космічний апарат NASA проведе близько тижня на орбіті Місяця, перш ніж вирушити додому. Його приземлення в Тихому океані заплановано на 11 грудня.

Місія розроблена як льотне випробування ракети Space Launch System, космічного корабля Orion і відповідних наземних систем управління перед місіями Artemis 2 і 3, запланованими на 2024 і 2025 роки відповідно. Кінцевою метою місії є повернення людини на Місяць.

Нагадаємо, раніше астрономи NASA показали фото "усмішки" Сонця.

Читайте також:

  • У Росії готуються до виверження одразу два вулкани (фото)
  • У США запустили в космос ракету-носій, деталі для комплектування якої виготовили в Україні
  • Вчені розвінчали міфи про тиранозавра: що показало нове дослідження
Джерело матеріала
loader
loader