У тимчасово окупованому Скадовську підірвався автомобіль з колаборантом Булюком
У тимчасово окупованому Скадовську підірвався автомобіль з колаборантом Булюком

У тимчасово окупованому Скадовську підірвався автомобіль з колаборантом Булюком

Пораненого Булюка госпіталізували, а водій авто загинув на місці.

Сьогодні, 12 грудня, у тимчасово окупованому Скадовську Херсонської області вибухнувавтомобіль колаборанта Віталія Булюка.

Про це повідомила пресслужба Скадовської міської ради.

"О 12:30 автомобіль колаборанта вибухнув біля приватного будинку Віталія Булюка на вулиці Маріїнській. Віталій Булюк з пораненнями доставлений до однієї з лікарень Сімферополя. Водій автомобіля загинув на місці. Ним виявився чоловік колаборантки Людмили Козлової", - йдеться у повідомленні.

Після інциденту кілька кварталів навколо будинку та центр міста були оточені. Проводять обшуки та перевірки документів. Місто закрили на в'їзд та на виїзд. На під’їздах до міста заблоковано весь транспорт – шкільні автобуси, таксі, приватні автомобілі.

Зазначимо, Віталій Булюк у 2020 році був обраний депутатом Херсонської обласної ради від партії "Наш край".

11 травня 2022 року Булюку заочно повідомили про підозру в державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану. За даними руху "Чесно", 16 квітня він допомагав окупантам захопити будівлю однієї з міських рад на території області. Також він переконував місцевих мешканців не заважати росіянам роздавати  так звану "гуманітарну допомогу".

19 травня Булюка окупаційна влада обрала одним з "заступників" голови облдержадміністрації Володимира Сальдо.

17 серпня колаборант Булюк ставтимчасовим головою окупаційної адміністрації Херсонщини.

Колаборанти з Херсонщини

Місяцем раніше, 9 листопада, гауляйтер тимчасово окупованої частини Херсонської області Володимир Сальдо підтвердив смерть свого заступника Кирила Стремоусова.

Раніше депутат Херсонської облради та військовий територіальної оборони Сергій Хлань розповідав, про неодноразове отруєння самого ж Сальдо.

Також він додав, що люди з ФСБ активно позбавляють колаборантів влади. Ймовірно, все через те, що Сальдо та компанія занадто активно розкрадали підприємства на Херсонщині.

Читайте також:

  • Зеленський відповів, чи закінчиться війна, якщо помре Путін
  • Коли ЗСУ звільнять Крим: генерал США назвав дату
  • У ЗСУ пояснили, як затяжна війна в Україні може вплинути на російську армію
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader