Собор Пресвятої Богородиці: молитви до Божої Матері
Собор Пресвятої Богородиці: молитви до Божої Матері

Собор Пресвятої Богородиці: молитви до Божої Матері

Собор Пресвятої Богородиці 2023 / фото ua.depositphotos.com

8 січня, після Різдва Христового, православна церква святкує Собор Пресвятої Богородиці - прославляють Богородицю, яка дарувала нам спасіння, народивши Божого Сина. У цей день моляться за здоров'я, благополуччя та жіноче щастя. Також Богородиці можна молитися про все, чого хоче серце і душа - Божа Матір завжди почує і допоможе, головне - вірити. 

Раніше ми розповідали про свято Собор Пресвятої Богородиці 2023, його традиціях та привітаннях для цього дня.

Молитви на Собор Пресвятої Богородиці

Молитва до Богородиці перед Іконою Божої Матері "Трьох радостей"

Відео дня

О, Пресвята Діво, Всеблагого Сина Мати Всеблагая, царствующаго граду і святого храму цього Покровительки, всім сущим в гріхах, скорботах, бідах і хворобах вірна предстательніце і заступниці! Не погорди моління нас недостойних рабів Твоїх, і умоли Сина Твого і Бога нашого, так всім нам з вірою і розчуленням вклоняється перед чудотворним образом Твоїм, дарує по коегождо потребі радість: сущим в скорботах і печалях втіха. Бідують милосердя; сущим в многонедужіі Нечай зцілення і зміцнення. О, Господі Пресвята змилосердився про всіх хто поважає всечесне ім'я Твоє і всім яви всемощного покрив Твій і заступлення: будь-якій справі Сина Твого угодному, утверди; кожну справу зле зруйнував; в подиві і важких, в небезпечних обставинах знаходить незриму допомогу і напоумлення з небес зійшли. Немовлята виховай, юния уцеломудрі, відкрий їм розум до прийняття всякого полезнаго вчення. Від домашніх лайки і від ворогів видимих ​​і невидимих ​​захисти і збережи. Подружжя в любові і однодумність збережи і ворожнечі єдинокровних миром і любов'ю захисти. Всім же нам дай один до одного любов, благочестя і здоров'я з довголіття. Преставівшіяся в віру та покаяння від житія цього з Ангелами і всіма святими жити сотвори: щоб усі на небі, так і на землі ведят Тебе, як тверду і неганебну предстательніцу нашу роду християнського і ведуще славлять Тебе і з Тобою Сина Твого, з безначальним Його Отцем і Єдиносутність його Духом, нині і повсякчас, і на віки віків. Амінь.

Тропар Собору Пресвятої Богородиці

Пречиста Богомати, Богородице, Собор Твій чесний прикрашений всілякими чеснотами, дари Тобі приносять, Владичице, багато людей у світі. Окови нас грішних розірви Своєю милістю і спаси душі наші.

Кондак Собору Пресвятої Богородиці

Той, Хто перше денниці від Отця без матері народився, на землі без отця воплотився нині з Тебе. Тому зірка благовістить волхвам, Ангели ж з пастирями оспівують невимовне Різдво Твоє, Благодатна.

Молитва до Пресвятої Богородиці

Богородице Діво, радуйся, Благодатна Маріє, Господь з тобою. Благословенна Ти в жонах і благословенний плід лона Твого, бо Ти породила Спаса душ наших.

Молитва до Богородиці

Прийдіть і звеличимо Матір Спасителя, яка і по Різдві залишилася Дівою. Радуйся, живе місто Царя і Бога, в якому Христос, перебуваючи, вчинив спасіння. Хвалитимемо з Гавриїлом і прославлятимемо з пастухами, кажучи: Богородице, моли з тебе втіленого за наше спасіння.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • Коли хрестити дитину в 2023 році: найкращі дати для таїнства
  • Іменини в січні 2023: всі дні ангела і кращі імена для дитини
  • Православний календар на січень 2023: які будуть свята
Джерело матеріала
loader
loader