Польща очікує схвалення Німеччини на передачу танків Leopard Україні
Польща очікує схвалення Німеччини на передачу танків Leopard Україні

Польща очікує схвалення Німеччини на передачу танків Leopard Україні

Польща чекає на згоду Німеччини про передачу танків Leopard Україні / фото wikimedia.org

Прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що очікує, що Німеччина незабаром дасть згоду на відправку бойових танків Leopard в Україну.

Як пише видання Bloomberg, Польща має намір поставити "роту" танків Leopard 2 німецького виробництва в рамках скоординованих зусиль союзників. Будь-яке рішення вимагатиме схвалення Берліна, якого польський уряд наполегливо вимагає через повільність у підтримці України важким озброєнням.

"Нам потрібна згода Німеччини. Але я не можу собі уявити, що це схвалення не буде дано швидко", - заявив Моравецький на прес-конференції у Варшаві перед своїм вильотом до Берліна для зустрічей з тамтешніми політиками.

Відео дня

Німеччина збирається прийняти рішення про передачу танків на цьому тижні, оскільки європейські союзники оцінюють, як допомогти уряду в Києві в разі початку бойових дій навесні, за словами двох офіційних осіб, знайомих з думкою уряду.

Танки Leopard для України: подробиці

Польща вже схвалила поставки Leopard 2, Про що додатково згадав Моравецький. Варшава передасть Києву роту згаданої техніки.

Фінляндія теж заявила про готовність передати танки Україні, але в складі спільної європейської коаліції і в разі схвалення Німеччини.

Спікер уряду Німеччини Крістіане Хофман повідомив, що ФРН ще не отримувала офіційного запиту на відправку танків Україні.

Вас також можуть зацікавити новини:

  • Рішення Британії передати Україні танки не змінить позицію Шольца-Politico
  • Німеччина доставила в Україну чотири саперні танки
  • У Німеччині пропонують викупити у Катару САУ Gepard для України
Джерело матеріала
loader
loader