Сертифікація вчителів 2023: коли починається реєстрація та хто повинен брати участь
Сертифікація вчителів 2023: коли починається реєстрація та хто повинен брати участь

Сертифікація вчителів 2023: коли починається реєстрація та хто повинен брати участь

Сертифікація вчителів – це тестування, яке здійснюється для того, щоб перевірити професійну компетенцію освітян, практичний досвід роботи тощо.

У 2023 році Міністерство освіти та науки України розширило список вчителів, які можуть також складати тест на сертифікацію. Сертифікація вчителів 2023: що відомо –  читайте в матеріалі.

Сертифікація вчителів 2023: хто повинен брати участь

У 2023 році МОН розширило категорії педагогів, які можуть складати сертифікацію. Згідно з наказом, крім вчителів 1-4 класів, тестування зможуть пройти ще викладачі математики й української мови та літератури.

Зараз дивляться

У 2023 році півтори тисячі вчителів початкових класів зможуть перевірити свої професійні якості, а що стосується вчителів інших двох спеціальностей – тестуватимуть по 500 людей в кожному предметі.

Добровільно скласти тест зможуть не всі охочі освітяни, які вчать математиці та мові, а тільки ті, які забезпечують реалізацію нового Державного стандарту (вчителі, які визначають, що саме мають знати й уміти учні після закінчення певного року навчання).

Сертифікація вчителів: коли розпочнеться для вчителів початкових класів

Школа

Фото – Unsplash

Освітяни, які вчать учнів 1-4 класів, зможуть зареєструватися на сертифікацію з 30.01.2023 до 13.02.2023. Сертифікація для вчителів початкових класів буде здійснюватися у кілька етапів:

  • з 30 січня до 5 лютого (основний);
  • з 6 до 13 лютого (додатковий).

Сертифікація 2023: коли реєструватися та складати тест вчителям математики та мови

Освітяни цих спеціальностей повинні зареєструватися на сертифікацію з 1 до 11 серпня. Тестування буде здійснюватися у такі дати:

  • з 1 до 7 серпня (основний);
  • з 7 до 11 (додатковий).

Важливо, що в наказі є інформація про те, що якщо в перші дні реєстрації набереться потрібна кількість вчителів, то реєстрацію завершать. Це стосується як вчителів-першачків, так і математиків, вчителів української мови.

Де зареєструватися на Сертифікацію

Зареєструватися на Сертифікацію у 2023 році можна на офіційному сайті Українського центру оцінювання якості освіти за посиланням. Для цього вам потрібно зареєструватися на сайті та зайти в кабінет учасника сертифікації.

Нагадаємо, що сертифікація – необов’язкова процедура для освітян. Тест можна складати за бажанням, без примусу та тільки за особистою згодою вчителя. Що не скажеш про атестацію, яка є обов’язковою для кожного педагогічного працівника і здійснюється раз на 5 років.

Читайте
Цифрограм для вчителів: що це та як працює національний тест
Теги: вчитель, МОН, Онлайн освіта, Освіта в Україні, шкільна освіта, Школа
Якщо побачили помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter
Loading...
Теги за темою
Школа
Джерело матеріала
loader
loader