Масштабна аварія в Одесі та районі: в "Укренерго" назвали причину
Масштабна аварія в Одесі та районі: в "Укренерго" назвали причину

Масштабна аварія в Одесі та районі: в "Укренерго" назвали причину

В Одесі запровадили аварійні відключення

Масштаб аварії на ключовій підстанції в Одесі доволі суттєвий, обмеження енергоживлення будуть тривалішими. Все через вихід з ладу обладнання, яке неодноразово відновлювали після ракетних атак росіян.

Про це повідомляє НЕК "Укренерго". 

"В магістральній мережі на Одещині сталася масштабна аварія. Сьогодні вранці на одній з високовольтних підстанцій, через яку заживлюється м. Одеса, вийшов з ладу автотрансформатор, який був відновлений після пошкоджень під час російських атак", - йдеться у повідомленні.

Вказано, що станом на зараз неможливо доставити споживачам електроенергію в повному обсязі. Відтак, в Одесі запровадили аварійні відключення. 

В більшості інших районів області не існує перешкод для доставки електроенергії споживачам.

В "Укренерго" пояснили причину тим, що упродовж останніх ракетних атак ворог прицільно намагався знеструмити область. Всі високовольтні підстанції в регіоні зазнали значних уражень. 

"Через це для міста і деяких районів Одеської області діяли мережеві обмеження. Такий режим роботи, на який енергетики змушені перейти через обстріли, призвів до відмови неодноразово пошкодженого обладнання", - повідомляє компанія.

Також у компанії додали, що строки відновлення електроенергії наразі невідомі. 

"Поки неможливо визначити конкретну годину, коли енергоживлення буде повністю відновлено. Разом з Одеською ОВА та обленерго фахівці "Укренерго" розробляють резервні схеми заживлення Одеси та прилеглих районів. Ремонтні бригади "Укренерго" та обленерго цілодобово працюють для усунення наслідків та відновлення енергоживлення", - підкреслила пресслужба.

Вранці 4 лютого стало відомо, що уся Одеса та частина Одеського району тимчасово знеструмлені. На підстанції сталася друга за останню добу масштабна аварія. Без світла залишилися Приморський, Малиновський і Суворовський райони Одеси, а також села поблизу.

Нагадамо, в Одеській області проблеми з електропостачанням почастішали після останніх ракетних ударів РФ 26 січня. Виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук заявив, через це мешканців Одещини можуть очікувати більш тривалі відключення світла, ніж це було раніше. 

Читайте також:

  • Новини України
  • Війна в Україні
  • Новини України: відео
Джерело матеріала
loader
loader