Ситуація зі світлом в Одесі стабілізується орієнтовно 10 лютого – Кудрицький
Ситуація зі світлом в Одесі стабілізується орієнтовно 10 лютого – Кудрицький

Ситуація зі світлом в Одесі стабілізується орієнтовно 10 лютого – Кудрицький

Енергетикам вдалося підключити до електропостачання близько 200 тис. із 500 тис. споживачів в Одесі та Одеському районі через знеструмлення внаслідок аварії на підстанції у суботу вранці.

Про це під час брифінгу повідомив голова правління Укренерго Володимир Кудрицький.

— Одразу після аварії було втрачено енергопостачання більш ніж для 500 тис. абонентів в Одеській області. Понад 200 тис. вдалося відновити енергопостачання.

В Одесі та в Одеському районі 280-290 тис. абонентів мають дуже обмежене електропостачання. Станом на вчора графік був такий: 2 год. світло є, 12 год. немає, – сказав він.

Кудрицький додав, що наразі з усієї країни до Одеси звозять генератори для підключення критичної інфраструктури, яка була підключена до мереж учора. За його словами, у міру підключення графік пом’якшуватиме до схеми 2/10 і 2/8.

Зараз дивляться

Він зазначив, що місто повернеться до звичайних графіків відключення орієнтовано з 10 лютого.

Паралельно з цим Укренерго оперативно веде відновлення всіх енергооб’єктів, що постраждали на Одещині від атак Росії, сфокусувавшись на одному з них, який дозволить покращити енергопостачання.

— За нашими прогнозами, до кінця робочого тижня ми повинні закінчити ці роботи, і ситуація має суттєво покращитись. Також буде ефект від переведення критичної інфраструктури на генератори, – резюмував він.

Нещодавно у ДТЕК повідомили, що , спрямованих на потреби критичної інфраструктури, яка постачає людям воду та тепло.

Наразі енергетики продовжують працювати над покращенням ситуації, яка виникла через вчорашню аварію на підстанції Укренерго.

Джерело:

Скріншот:

Теги за темою
Одеса
Джерело матеріала
loader