Meta запускає власний штучний інтелект LLaMA
Meta запускає власний штучний інтелект LLaMA

Meta запускає власний штучний інтелект LLaMA

Генеральний директор Meta Марк Цукерберг оголосив про запуск мовної моделі штучного інтелекту LLaMA (Large Language Model Meta AI) .

За його словами, LLaMA допоможе дослідникам розвивати свою роботу.

– За останній рік великі мовні моделі продемонстрували нові можливості для створення креативного тексту, розв’язання математичних теорем, передбачення структури білків, відповідей на питання про розуміння прочитаного і багато чого іншого. Вони є одним із найяскравіших прикладів значних потенційних переваг, які ШІ може запропонувати в масштабах мільярдів людей, – йдеться у повідомленні Meta.

Зараз дивляться

LLaMA працює, приймаючи на вхід послідовність слів і передбачаючи наступне слово для рекурсивної генерації тексту. Для навчання моделі обрали текст із 20 мов із найбільшою кількістю мовців, приділяючи особливу увагу мовам із латинським і кириличним алфавітами.

Meta попереджає, ще належить провести додаткові дослідження, щоб усунути ризики упередженості, токсичних коментарів і “галюцинацій” у великих мовних моделях.

Доступ до моделі буде індивідуальним, його нададуть академічним дослідникам, урядовим і громадським організаціям, а також промисловим дослідницьким лабораторіям по всьому світу.

Читайте також:
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader