Протести у Грузії через скандальний законопроєкт: влада заявила, що йде на поступки
Протести у Грузії через скандальний законопроєкт: влада заявила, що йде на поступки

Протести у Грузії через скандальний законопроєкт: влада заявила, що йде на поступки

Депутати впевнені, що зможуть роз'яснити населенню, навіщо у Грузії потрібен такий закон.

Парламентська більшість партії "Грузинська мрія" відкликала вже ухвалений у першому читанні проєкт закону "Про прозорість іноземного впливу", що спричинив масові протести.

Про це повідомляє місцева редакція "Радіо Свобода". 

В заяві чинної влади говориться про те, що "машина брехні змогла подати законопроєкт у негативному світлі та ввести в оману певну частину населення". .

"Необхідно, щоб енергія кожного нашого співгромадянина витрачалася не на протистояння, але на розвиток країни в правильному напрямку. Враховуючи все вищесказане, як і кожен член суспільства .Ми прийняли рішення відкликати підтриманий нами законопроєкт без будь-яких застережень", - йдеться у заяві партії. 

У документі наголошується, що після того, як "емоційне тло спаде", правляча політсила має намір роз'яснити населенню, навіщо потрібен закон про "іноземних агентів" у країні. Для цього планують проводити спеціальні зустрічі із людьми.

Що відомо про масові протести у Грузії

Нагадаємо, 7 березня парламент Грузії ухвалив у першому читанні законопроєкт про "іноземних агентів". У Тбілісі люди вийшли на масовий протест.

На вулиці столиці Грузії вийшли понад 15 тисяч людей. До мітингувальників застосували водомети. У деяких місцях демонстранти збудували барикади з лавок та сміттєвих баків.

Мітингувальники заявили про свою готовність не розходиться додому навіть у тому випадку, якщо силовики застосують до них спецзасоби.

Грузія вибухає протестами: бійка у парламенті

Читайте також:

  • Силовики застосували сльозогінний газ і світлові гранати: у Греції посилилися протести
  • У Білорусі Світлану Тихановську заочно засудили до 15 років колонії
  • Десятки тисяч людей в Ізраїлі вийшли на демонстрацію проти судової реформи
Джерело матеріала
loader