Чернігівський прикордонник намагався "злити" ФСБ дані про охорону північних рубежів України
Чернігівський прикордонник намагався "злити" ФСБ дані про охорону північних рубежів України

Чернігівський прикордонник намагався "злити" ФСБ дані про охорону північних рубежів України

Російські спецслужби намагались отримати плани заходів інженерно-технічного облаштування держаного кордону у межах Чернігівської області для проведення диверсій у прикордонних районах на півночі України.

Співробітники контррозвідки Служби безпеки України разом з внутрішньою та власною безпекою Держприкордонслужби викрила російського агента під час спецоперації у Чернігівські області.

Про це інформує пресслужба СБУ.ʼ

У відомстві повідомили, що зрадником виявився інспектор Чернігівського прикордонного загону, якого завербували російські спецслужби ще до початку повномасштабного вторгнення в Україну.

Після початку повномасштабної війни російська розвідка "активувала" свого агента для проведення розвідувально-підривної діяльності проти України в умовах війни. Російські спецслужби цікавили плани заходів інженерно-технічного облаштування держаного кордону у межах Чернігівської області.

Ці данні російський агент намагався знайти, сфотографувати та передати своєму куратору з ФСБ.

Розвіддані були потрібні російським агресорам для проведення диверсій у прикордонних районах на півночі України.

"Однак співробітники СБУ спрацювали на випередження – своєчасно викрили зрадника і затримали його на спробі передачі інформації з обмеженим доступом агресору. На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки повідомили фігуранту про підозру за ч. 2 ст. 111 Кримінального кодексу України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану)", - йдеться у повідомленні СБУ.

Зловмиснику обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Наразі триває розслідування справи та встановлення можливих поплічників російського агента для притягнення до відповідальності.

©
©
©
©

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СБУ затримала у Львові жінку, яка під виглядом “переселенки” збирала інформацію для російських окупантів.

Крім того, ми раніше інформували, що Служба безпеки України викрила в Івано-Франківську проросійську агітаторку.

Читайте також:

  • Поширювали фейки про війну: на Хмельниччині викрили ботоферму
  • В Одесі затримали комунальника, який розвідував позиції ППО для Росії (фото)
  • В Одесі затримали агента РФ, який хотів потрапити на службу в добробат і завербувати командира

Підписуйтесь на наші канали у Telegram та Viber.

Джерело матеріала
loader
loader