Розслідування витоку даних США може тривати місяці, а в Сенаті хочуть пояснень – CNN
Розслідування витоку даних США може тривати місяці, а в Сенаті хочуть пояснень – CNN

Розслідування витоку даних США може тривати місяці, а в Сенаті хочуть пояснень – CNN

Пентагон вивчає вплив витоку секретних документів, які включають розвіддані про війну в Україні, на національну безпеку США, а Міністерство юстиції розпочинає кримінальне розслідування, щоб з’ясувати, хто може стояти за цим витоком.

Про це повідомляє CNN з посиланням на тьох американських чиновників.

За словами джерел, міжвідомче розслідування очолює Управління розвідки і безпеки Пентагону.

Воно може тривати кілька місяців.

Насамперед буде вивчатися, чи не були розкриті будь-які джерела і методи після того, як документи, багато з яких мають гриф “цілком таємно”, були опубліковані в соціальних мережах.

Відповідальною за розслідування з боку Пентагону буде Мілансі Гарріс – чиновниця Міністерства оборони з департаменту, який відповідає за розвідку і безпеку.

Під час розслідування спробують визначити масштаби витоку, адже досі невідомо, чи циркулюють досі у мережі інші засекречені документи.

За словами одного з чиновників Пентагону, зусилля відомства не зосереджені на пошуку джерела витоку.

Але Міністерство оборони буде вивчати, як розповсюджується надзвичайно секретна інформація і чи потрібно щоденно змінювати тих, хто її отримує.

— Занадто багато людей мають доступ до дуже чутливої інформації, – сказав американський чиновник в інтерв’ю CNN, зазначивши, що “тисячі” людей, ймовірно, бачили ці документи до того, як вони потрапили в мережу.

Тим часом, речник лідера більшості в Сенаті США Чака Шумера повідомив CNN, що Шумер попросив провести закритий брифінг для всіх сенаторів щодо витоку секретних документів Пентагону.

На початку квітня The New York Times повідомило, що Пентагон розслідує появу у деяких соцмережах нібито засекречених військових документів з планами США і НАТО щодо посилення української армії напередодні контрнаступу.

Читайте також.

Злиті документи США мають серйозні неточності – Міноборони Британії.

Джерело матеріала
loader
loader