Байден вперше прокоментував витік секретних документів США
Байден вперше прокоментував витік секретних документів США

Байден вперше прокоментував витік секретних документів США

Байден заявив, що розвідка США близька до викриття особи, яка "злила" секретні дані Пентагону.

Президент Джо Байден заявив у четвер, 13 квітня, що уряд США близький до встановлення особи, яка стоїть за витоком секретних документів уряду США.

Про це повідомляє CNN.

"Як ви знаєте, триває активне розслідування. Розвідка і міністерство юстиції. І вони наближаються до цього. У мене немає відповіді на це питання", — сказав Байден під час виступу в Дубліні, де він зустрівся з президентом Ірландії.

Слід зауважити, що це був перший раз, коли Байден прокоментував ситуацію з витоком інформації. Лідер США заявив, що стурбований скоріше самим фактом "зливу", аніж змістом тих документів.

"Я не стурбований витоком. Я стурбований тим, що це сталося, але я не бачу нічого, що могло б мати якісь наслідки", — сказав він журналістам.

У CNN наголошують, що коментар Байдена прозвучав після того, як у середу, 12 квітня, газета The Washington Post повідомила, що особа, яка стоїть за масовим витоком секретних військових документів США, працювала на військовій базі та публікувала конфіденційні секрети національної безпеки в онлайн-групі знайомих.

  • Доки триватиме війна Росії проти України: прогноз розвідки США у "злитих" у Мережу документах
  • В Україні перебувають військові із США та Латвії — заяви офіційних осіб
  • В Пентагоні заговорили про витік секретних документів і їхній вплив на контрнаступ України: подробиці скандальних подій
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader