Через дощі підтопило частину Києва та трьох районів області
Через дощі підтопило частину Києва та трьох районів області

Через дощі підтопило частину Києва та трьох районів області

Частина Києва та трьох районів у Київській області підтоплена через дощі. Про це 13 квітня повідомила Київська міська військова адміністрація з посиланням на Український гідрометеорологічний центр.

- Внаслідок пропуску весняного водопілля через Київську ГЕС, на р. Дніпро у м. Києві, Вишгородському, Броварському та Бориспільському районах Київської області відмічатиметься затоплення заплавних територій та початкове затоплення низьких ділянок садово-дачної забудови, присадибних ділянок у ряді прирічкових населених пунктів. ІІ рівень небезпеки, - йдеться в телеграм-каналі КМВА.

Користувач Фейсбук Іван Артеменко опублікував фотографії подтоплення набережної біля житлового комплексу «Русанівська Гавань» у Дніпровському районі на лівому березі Києва.

Начальник Головного управління Національної поліції в Київській області Андрій Нєбитов повідомив у своєму телеграм-каналі, що в селищі Іванків у Вишгородському районі Київської області підтопило дві вулиці. За його словами, внаслідок тривалих дощів розмило дамбу місцевого ставка, вода впала у річку, яка проходить неподалік жилих вулиць. 

- Наразі поліцейські та ДСНС всіляко сприяють місцевим жителям подолати лихо, працюють відповідні служби по очищення водовідвідних каналів. Рівень води поступово знижується, - розповів Нєбитов.

12 квітня Головне управління ДСНС України у Київській області повідомило, що через дощі в області почастішали випадки підтоплень в приватному житловому секторі. Зокрема, є випадки підтоплень у Фастівському (смт Чабани) та Бучанському районах (с. Колонщина). Воду відкачували за допомогою мотопомпи та насосів.

Також у середу ДСНС України повідомило про підтоплення у ряді сіл у Чернігівському районі. У четвер підтопило Оболонську набережну в Києві. На початку квітня у Краматорську після снігопадів та їхнього танення у водосховищі піднявся рівень води, яка прорвала дамбу.

 

Теги за темою
Київ Київська область
Джерело матеріала
loader
loader