Американські експерти оцінили рівень шкоди від витоку секретних документів Пентагону
Американські експерти оцінили рівень шкоди від витоку секретних документів Пентагону

Американські експерти оцінили рівень шкоди від витоку секретних документів Пентагону

Витоки секретної інформації Пентагону корисні для Росії, оскільки дають її владі уявлення про плани України і США, а також про те, як США ставляться до російської війни проти України.

Про цезаявив аналітик Даг Бендоу з CATO Institute, передає Голос Америки. "Найбільшим переможцем буде Росія. …Це проблема і вона залишиться й надалі, якщо в уряді не зможуть переконатися, що такі витоки не повторяться", - сказав він.

Колишній американський дипломат Метью Бриза також вважає, що витік цих документів є вагомим, оскільки дає РФ цінну інформацію про роботу розвідки США.

"Моя оцінка шкоди: це серйозно, бо росіяни дізналися, що ми знаємо, і в деяких випадках, яким чином ми це знаємо. Це означає можливе викриття людей, які є джерелами інформації. Це також шкодить відносинам США з союзниками", висловив він свою точку зору.

В коментарі СNN колишній директор ЦРУ та ексміністр оборони США Ліон Паннета погоджується, що історія з ймовірним витоком документів безумовно вплине на відносини США з партнерами. "Займе деякий час, щоб відновити довіру", — сказав він.

Коментуючи питання журналістів, чи завдасть ця історія шкоди довірі партнерів до США, помічник міністра оборони США Крис Мар відповів так: "Незалежно від ситуації, будь-який витік секретної інформації завдає глибокої шкоди та підриває довіру".

В уряді США додали, що запевнили союзників та партнерів у "відданості захисту розвідувальних даних і вірності партнерських відносин".

Джерело матеріала
loader