Росіяни руйнують багатоповерхівки на Донбасі, відома ціль: "Ми фіксуємо..."
Росіяни руйнують багатоповерхівки на Донбасі, відома ціль: "Ми фіксуємо..."

Росіяни руйнують багатоповерхівки на Донбасі, відома ціль: "Ми фіксуємо..."

Важкі бої зараз точаться не лише на Бахмутському напрямку. Адже росіяни не залишають спроб окупувати Авдіївку. Інтенсивність боїв там зменшилася через погодні умови. Але військові зауважили, що росіяни почали руйнувати житлові багатоповерхівки, здійснюючи авіанальоти.

Про це в ефірі "24 Каналу" заявив голова Авдіївської військово-цивільної адміністрації Віталій Барабаш.

Він розповів, що в Авдіївці обстрілів поменшало через погодні умови - там іде дощ і важко пересуватися на важкій техніці. Авіанальоти зараз також не такі активні, адже ЗСУ днями збили кілька російських винищувачів, тому ті бояться знову летіти у бік міста.

За його словами, українські захисники майже щодня фіксують руйнування житлових будинків в Авдіївці. Росіяни знищують їх за допомогою артилерії та авіанальотів.

"Так склалося в Авдіївці, що ми фіксуємо руйнування або пошкодження багатоповерхівок майже щодня. Раніше у місті було приблизно 225 багатоповерхових житлових будинків. ще багато залишилося, але за кожним таким будинком стоїть ціла історія життя окремої родини. Дуже складно дивитися на все це" , - зазначив Віталій Барабаш .

Глава Авдіївської військово-цивільної адміністрації назвав кілька цілей, які переслідують росіяни, руйнуючи будівлі.

"Варто також наголосити, що вони руйнують висотки, щоб хлопцям не було за що триматися. Крім того, це також терор мирного населення, яке там залишається. Ми фіксуємо, що будови, які солдати рф розбивають, вони наближені до лінії зіткнення", - підсумував Віталій Барабаш.

Як Politeka писала, як Байден може помститися Путіну.

Також Politeka повідомляла, що боєць ЗСУ розповів, де окупанти накопичують сили.

Теги за темою
Донбас
Джерело матеріала
loader
loader