Витік документів Пентагону: підозрюваному пред'явили звинувачення
Витік документів Пентагону: підозрюваному пред'явили звинувачення

Витік документів Пентагону: підозрюваному пред'явили звинувачення

Сьогодні, 14 квітня, під час короткого слухання у суді пред'явили обвинувачення Джеку Тейшейрі у справі про витік документів Пентагону. Йдеться про несанкціоноване зберігання та передачу інформації про національну оборону та несанкціоноване вилучення та зберіганні секретних документів або матеріалів.

Наступного тижня у середу, 18 квітня, відбудення слухання щодо тримання його під вартою, пише CNN. До цього часу, Тейшейра залишить під арештом.

Я повідомила кореспондентка, обвинувачений тихо говорив під час слухання, шепочучи "так", коли суддя інформував його про його права. Після засідання, батько Тайшейри вигукнув йому, що любить його.

Витік документів Пентагону

7 квітня стало відомо про витік "засекречених документів", які містять інформацію про війну в Україні. Американські правоохоронці на спецслужби одразу почали розслідування, щоб знайти джерело поширення данних.

Увечері 13 квітня співробітники ФБР заарештували 21-річного військовослужбовця розвідки Національної повітряної гвардії Массачусетса Джека Тейшейру.

"Він розглядав [війну в Україні] як "гнітючу" битву між "двома країнами, у яких повинно бути більше спільного, ніж приводів роз'єднання", – пояснив журналістам друг Тейшейри. 

Джерело матеріала
loader