Супутник NASA майже невдовзі неконтрольовано впаде на Землю
Супутник NASA майже невдовзі неконтрольовано впаде на Землю

Супутник NASA майже невдовзі неконтрольовано впаде на Землю

Невдовзі на Землю впаде супутник NASA, котрий перебував у космосі упродовж більш, ніж 21 рік. Як повідомляє Space.com, вага пристрою дорівнює близько 270 кілограмам.

Супутник RHESSI перебував у космосі з лютого 2002-го року. Він вирушив на навколоземну орбіту у для вивчення викидів енергії та плазми на Сонці.

RHESSI був виведений з експлуатація у 2018-му році, після чого він блукав дотепер у відкритому космосі у неробочому стані.

Дослідники назвали і орієнтовний час падіння супутника. Очікується, що це трапиться 20 квітня о 4:30 ранку за київським часом. Однак може бути і похибка у 16 годин в обидві сторони.

У NASA відзначають, що більша частина цього пристрою згорить ще до входження в атмосферу. Однак через дуже сильне тертя деякі деталі витримають навантаження і під силою гравітації полетять вниз.

Ризик того, що уламки завдадуть шкоди комусь мінімальний, однак він все ж таки є. Дослідники оцінюють такий шанс, як приблизно 1 із 2467.

Новини космосу: що відомо

NASA опублікувало список астронавтів, котрі вперше за пів століття полетять на Місяць. Місія буде запущена у 2024-му році.

Космічний телескоп імені Джеймса Вебба виявив хмари пилу, які клубочаться на далекій планеті, яка обертається навколо двох зірок.

NASA оголосило про підписання контракту з компанією з українським корінням на суму більше, ніж 100 мільйонів доларів. Ціль – створити модуль для дослідження Місяця.

Джерело матеріала
loader
loader