Громадам дозволили фінансувати проєкти інфраструктури для індустріальних парків
Громадам дозволили фінансувати проєкти інфраструктури для індустріальних парків

Громадам дозволили фінансувати проєкти інфраструктури для індустріальних парків

Кабмін вніс зміни до постанови дозволивши громадам фінансувати проєктну документацію на будівництво доріг та мереж для розвитку індустріальних парків.

Про це повідомив заступник голови Комітету Верховної Ради з питань економічного розвитку Дмитро Кисилевський.

– Це приємна новина для громад, які мають можливість і бажання розвивати індустріальні парки, адже дотепер були обмежені 590-ю урядовою постановою, яка блокувала напрямки фінансування під час воєнного стану, – пояснив він.

За його словами, це означає, що кошти місцевих бюджетів тепер можна спрямовувати на виготовлення проєктно-кошторисної документації (ПКД) на будівництво, реконструкцію, капітальний ремонт об’єктів інженерно-транспортної інфраструктури, необхідних для створення та функціонування індустріального парку.

– Очевидно, що фінансування ПКД і фінансування будівництва – це дуже велика різниця. Втім, я сподіваюсь, що громади невідкладно цим скористаються і найближчим часом будуть оголошені тендери на виготовлення проєктної документації. Тому це рішення уряду вселяє надію на подальші кроки в цьому напрямі. Головний з них – дозволити фінансувати не лише проєктування, а й виконання робіт, – додав нардеп.

Кисилевський наголосив, що громади зацікавлені в залученні промислових інвестицій, оскільки це доходи місцевих бюджетів, 1 га індустріального парку дає 50 нових робочих місць.

– Принагідно відзначу, що цією ж постановою громади отримали ще одну можливість для підтримки підприємців. Їм надано право формувати програми грантів для створення або розвитку бізнесу, – додав політик.

Джерело:

Теги за темою
Кабмін
Джерело матеріала
loader
loader