У Лимані СБУ викрила 9 колаборантів, деякі з "високими посадами"
У Лимані СБУ викрила 9 колаборантів, деякі з "високими посадами"

У Лимані СБУ викрила 9 колаборантів, деякі з "високими посадами"

Їм оголосили підозру за ст. 111-1 Кримінального кодексу України.

На Донеччині у прифронтовому Лимані затримали колишнього командира караулу міського Центру безпеки громадян, який працював на російських загарбників.

Про це інформує Служба безпеки України.

Як стало відомо, викрито трьох колаборантів, які після захоплення міста вступили до лав окупаційної адміністрації. Двох із них призначили на "посади" до "відділу внутрішньої політики та взаємодії із змі" та "відділу земельних відносин", а ще один ˗ став "охоронцем міськради".

Їм оголосили підозру за ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність).

У ході оперативних дій у Лимані затримали також 38-річного мешканця міста, який передавав рашистам інформацію про місця базування та переміщення Сил оборони на території району. Комунікацію з агресором підтримував через заборонену в Україні соцмережу "Однокласники".

Крім того, правоохоронцям вдалося затримати ще 4 злочинців. Вони поширювали у соцмережах  заклики на підтримку окупантів, а також дописи, в яких виправдовували воєнні злочини рашистів.

За всіма викритими фактами незаконної діяльності тривають розслідування для встановлення всіх обставин злочину і притягнення винних до відповідальності.

Зазначимо, за минулу добу ЗСУ відбили 53 атаки росіян на Бахмутському, Авдіївському, Мар’їнському та Шахтарському напрямках. В епіцентрі бойових дій залишається місто Бахмут. Протягом минулої доби противник завдав 3 ракетних, 30 авіаційних ударів та здійснив 50 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Джерело матеріала
loader