Інопланетяни зв’яжуться із людством не раніше 2029 року: пояснення вчених
Інопланетяни зв’яжуться із людством не раніше 2029 року: пояснення вчених

Інопланетяни зв’яжуться із людством не раніше 2029 року: пояснення вчених

Ще у 2002 році сигнал, надісланий космічним зондом “Піонер-10", досягнув зірки у нашій галактиці, яка розташована на відстані 27 світлових років.

Науковці, які працюють у Мережі глибокого космосу (DSN) NASA, вважають, що сигнали, надіслані в космос, могли отримати іншопланетяни, але для того, щоб їхня відповідь досягла Землі, знадобиться ще як мінімум 6 років.

Про це повідомляє видання Daily Star.

Глобальна мережа радіоантен передає радіосигнали у віддалені частини нашої галактики, намагаючись викликати відповідь від розумного позаземного життя. Але космос настільки величезний, що потрібні роки для обміну повідомленнями.

Згідно з підрахунками вчених, сигнал, надісланий космічним зондом “Піонер-10”, запущеним у 1972 році та наразі розташованим на відстані 19,3 мільярдів кілометрів від Землі, у 2002 році досяг мертвої зірки, відомої як білий карлик, розташованої на відстані 27 світлових років. Якщо розумна форма позаземного життя поблизу цієї зірки існує, то зворотній сигнал досягне Землі лише 2029 року.

Сигнали із Землі також надсилалися з космічного апарата “Вояджер-2”, який був запущений у 1977 році, у 1980 та 1983 роках. Вони досягли двох далеких зірок у 2007 році. Учені не очікують жодної реакції іншопланетян принаймні до початку 2030-х років.

У новому дослідженні, опублікованому в журналі Publications of the Astronomical Society of the Pacific, дослідники склали список зірок, які отримають сигнали від Землі в наступному столітті. Але через повільний темп космічного зв’язку землянам доведеться довго очікувати відповіді.

При цьому радіоастроном Жан-Люк Марго з Каліфорнійського університету вважає, що слабкі та рідкісні радіо передачі із Землі роблять малоймовірним те, що вони дозволять виявити позаземні цивілізації, оскільки досягають лише однієї мільйонної частки від обсягу нашої галактики - Чумацького Шляху.

“Імовірність існування іншої цивілізації в цій крихітній бульбашці надзвичайно мала, якщо в Чумацькому Шляху немає мільйонів цивілізацій”, — додав він.

Джерело матеріала
loader
loader