Київ продовжує затоплювати: оголошено І рівень небезпеки
Київ продовжує затоплювати: оголошено І рівень небезпеки

Київ продовжує затоплювати: оголошено І рівень небезпеки

У Києві за останні дні рівень водопілля зріс на 26 см. На щастя, аварійних підтоплень по місту поки не зафіксовано.

Станом на ранок 27 квітня у Києві зростає рівень води, оголошено І (жовтий) рівень небезпеки. Підтопленими залишаються заплавні території та деякі приватні ділянки, однак промисловим житловим об'єктам міста поки нічого не загрожує.

Про це повідомляє Київська міська військова адміністрація.

"Станом на 9:30 27.04.2023 рівень води р. Дніпро у Києві біля моста "Метро" становить 9 309 см. Що аж на 9 см більше вчорашнього показника. Рівень небезпеки гідрологічних явищ – І (жовтий). Третій день поспіль рівень водопілля зростає -  за цей період в межах Києва він піднялася на 26 см", - йдеться в повідомленні.

В КМВА зазначають, що аварійних підтоплень по Києву не зафіксовано. Водночас утримується затоплення заплави шаром близько 40 см.

"Залишаються підтопленими заплавні території - острови у парку "Муромець", "Гідропарк", Труханів острів, Галерна затока, Корчувате, приватні ділянки в районі Осокорків. На даний момент рівень водопілля на Дніпрі в межах м. Києва не несе загрози промисловим об’єктам і житловим масивам міста. Тим не менше, влада міста та усі служби готові до потенційно можливих надзвичайних ситуацій!" — наголосив начальник КМВА Сергій Попко.

Джерело матеріала
loader