Лукашенко раптово заявив, що Україна не збирається нападати на Білорусь
Лукашенко раптово заявив, що Україна не збирається нападати на Білорусь

Лукашенко раптово заявив, що Україна не збирається нападати на Білорусь

Самопроголошений президент Олександр Лукашенко заявив, що Польща і Україна не збираються нападати на Білорусь.

Під час поїздки в Ветковський район він назвав Гомельську і Брестську область прифронтовими і закликав місцевих жителів не хвилюватися, повідомляють в його прес-службі. "Всяке може бути. Але я більше вас розумію, щоб ми не втягнулися в цю широкомасштабну бійню. Досвід її ми використовуємо, вивчаємо. Дивимося, щоб наша армія була міцнішою. Тому ви не хвилюйтеся. Я більше вас не хочу воювати", - сказав Лукашенко.

Він заявив, що його завжди дивують розмови про війну. "Ніхто на нас нападати не збирається. У тому числі українці. Та й західники, з якими я зустрічаюся, вони мені кажуть: "Олександре Григоровичу, пане президенте, до вас ні українці, ні поляки не збираються". Може, і не збираються. Але нам треба бути готовими до всього", - заявив він.

Що Лукашенко говорив про війну в Україні

Нагадаємо, що незадовго до початку повномасштабної війни Лукашенко заявляв, що війна з Україною "триватиме максимум три-чотири дні", тому що "там нікому буде проти нас воювати".

Вже в березні на переговорах з Путіним він сказав, що Україна напала б на Білорусь. "А я зараз вам покажу, звідки на Білорусь готувався напад. І якби за шість годин до операції не було завдано превентивного удару по позиціях - чотири позиції, я зараз покажу карту, привіз - вони б атакували наші війська, Білорусі та Росії, які були на навчаннях. Тому не ми розв'язали цю війну, у нас совість чиста. Добре, що почали", - сказав Лукашенко.

У червні він відзначився заявою про те, що українські захисники "знесуть голову будь-кому". "Військові України знесуть голову будь-кому, особливо нацики, як деякі їх називають, які хочуть мати "самостійну, вільну Україну"... Вони знесуть голови всім, хто сьогодні хоче розчленувати Україну", - сказав Лукашенко.

А восени він знову заявив, що має даніпро підготовку удару по Білорусі з території України. 

Цієї зимиЛукашенко заговорив про "унікальний момент" для завершення війни, назвавши її "забезпеченням безпеки для Росії".

Теги за темою
Білорусь Олександр Лукашенко
Джерело матеріала
loader
loader