Митрополит Епіфаній зачепив українок заявою про роль жінок: "Священне Писання фіксує, що..."
Митрополит Епіфаній зачепив українок заявою про роль жінок: "Священне Писання фіксує, що..."

Митрополит Епіфаній зачепив українок заявою про роль жінок: "Священне Писання фіксує, що..."

Предстоятель Православної церкви України, митрополит Київський і всієї України Епіфаній привітав українок із Днем святих жінок-мироносиць і розповів про особливу роль жіноцтва в історії людства та в історії християнства.

"Священне Писання фіксує, що не найближчі учні Христові, апостоли, а саме жінки-мироносиці стали особливими свідками Воскресіння. Вони були першими, кому ангел сповістив звістку про Воскресіння Господнє, першими, хто засвідчив цю величну подію та сповістив про неї апостолів. Таким чином, жінки-мироносиці, фактично, стали апостолами для апостолів (з грец. ἀπόστολος – посланець) і першими серед людей поширили звістку про Воскресіння Христове, про перемогу життя над смертю", — пише митрополит Епіфаній.

За словами глави ПЦУ, відданість жінок-мироносиць зараз по-особливому віддзеркалюється в українських жінках, які в час війни, біди і горя віддано служать ближнім — хтось поряд із чоловіками захищає нас від ворога на фронті, а хтось займається медициною, волонтерством, соціальним служінням, благодійництвом, виробництвом або працює в інших сферах.

"Тримаючи свій «фронт», кожна на своєму місці, ви втілюєте приклад жінок-мироносиць, який навчає того, що кожне повсякденне діло, всяка буденна і звичайна справа, коли здійснюється у згоді з Божим законом, за совістю і старанно – Господом благословляється і вітається як богоугодна справа. Тож нехай молитовне заступництво святих жінок-мироносиць буде з усіма вами у всі дні життя і допомагає вам у ваших важливих справах, на добро вам та ближнім!", — наголосив предстоятель української православної церкви.

Також повідомлялось, що Митрополит Епіфаній розповів про серйозні проблеми ПЦУ.

також раніше "Паша Мерседес" розповів, що йому пообіцяв Путін.

Теги за темою
ПЦУ
Джерело матеріала
loader
loader