Скандал із вбитою ведмедицею на Закарпатті: у ДПСУ розпочали службове розслідування
Скандал із вбитою ведмедицею на Закарпатті: у ДПСУ розпочали службове розслідування

Скандал із вбитою ведмедицею на Закарпатті: у ДПСУ розпочали службове розслідування

Мережу обурило фото, як прикордонники позують на тлі мертвего ведмедя. З'явилися підозри, що тварину вбили під час незаконного полювання. У ДПСУ ці закиди заперечують.

В Ужанському нацпарку на Закарпатті заявили, що прикордонники можуть бути причетні до вбивства ведмедиці під час незаконного полювання.

Про це передає "Укрінформ".

Про яку ведмедицю йдеться

У виданні нагадали, що 14 квітня 2023 року, Західне регіональне управління ДПСУ оприлюднило інформацію, що неподалік місця служби прикордонного наряду відділу "Стужиця" Чопського загону оселилася ведмедиця з двома ведмежатами.

За інформацією керівництво Ужанського нацпарку, незаконне полювання відбулося 12 квітня.

У Мережі з'явилося фото, як троє чоловіків у формі, схожій на однострій прикордонників, та автоматами позують на тлі вбитої ведмедиці.

Зазначалося, що одне з ведмежат прийшло до людей в одному з навколишніх сіл, інше – зникло.  

"Наразі ми готуємо заяву в Нацполіцію за виявленим фактом незаконного полювання на ведмедицю. У результаті нашого розслідування вдалося отримати інформацію, яка дає підстави вважати, що ведмедиця була знищена в результаті незаконного полювання, організованого та здійсненого посадовими особами ДПС України. Також вдалося з'ясувати, що організація та проведення незаконного полювання відбулися за лінією інженерно-технічних споруд на землях природно-заповідного фонду", – повідомив начальник відділу державної охорони ПЗФ Ужанського нацпарку Владислав Каменца.

Що кажуть прикордонники

У Державній прикордонній службі спростували інформацію про причетність своїх співробітників до вбивства ведмедиці в Ужанському національному парку.

За інформацією прикордонників, тварина на скандальному фото — це самець ведмедя, а не самиця, який до того ж нібито помер природною смертю.

"Як наразі встановлено, на початку квітня цього року на ділянці прикордонного підрозділу "Кам’яниця" Чопського загону прикордонний наряд виявив труп самця ведмедя, а не ведмедиці, що підтверджується відповідним актом, у якому також зазначено про відсутність ознак вогнепальних поранень", — йдеться в повідомленні.

Навіщо ж прикордонники позували на тлі тіла мертвої тварини і радісно посміхалися, у ДПСУ не пояснили.

Держприкордрнслужба запевнила, що прикордонники вживають усіх заходів задля недопущення незаконного полювання, риболовлі та браконьєрства.

Як додає "Укрінформ", у Чопському прикордонзагоні ДПСУ розпочали службове розслідування за фактом вбивства ведмедиці на Закарпатті.

Раніше повідомлялося, що ведмідь заліз до машини і випив 69 банок газованих напоїв.

  • "Поросячий тато": український захисник приручив дикого кабанчика (миле відео)
  • На Київщині у дворі будинку тримали тигра
  • Катування тварин на очах у студентів: у Києві поліція порушила кримінальне провадження
Джерело матеріала
loader
loader