РФ масово завозить нелегалів з Азії, щоб атакувати ЄС - Bild
РФ масово завозить нелегалів з Азії, щоб атакувати ЄС - Bild

РФ масово завозить нелегалів з Азії, щоб атакувати ЄС - Bild

Росія почала масово видавати візи жителям Близького Сходу, щоб полегшити їм шлях нелегального проникнення в країни ЄС. Про це пише німецьке видання Bild.

У розпорядженні журналістів опинився звіт німецької поліції про зростання числа нелегальних мігрантів в ЄС. Тільки за березень на зовнішніх кордонах ЄС вдалося зупинити 22,5 тисячі нелегалів, що на 60% більше показників за березень минулого року. 

Видання зазначає, що зазвичай нелегали з Близького Сходу намагаються потрапити в ЄС через Туреччину і Грецію, але в підсумку більшість осідають в Туреччині. Зараз їх там близько 4 мільйонів.

"Останнім часом багато з них оформляють російську візу, їдуть з нею через Росію в Білорусь, нелегально переходять там кордон ЄС і через Польщу і Чехію прибувають до Німеччини", – пише видання.

При цьому в поліцейському звіті, на який посилаються журналісти, зазначено, що новий маршрут активно рекламується в соцмережах. Більш того, з Туреччини в Росію і Білорусь літають спеціальні літаки, які привозять мігрантів.

Міграційна криза на кордонах ЄС та Білорусі 2021 року

Після примусової посадкиу Білорусі рейсу компанії Ryanair заради арешту білоруського опозиціонера Романа Протасевича, що летів цим літаком, відносини Мінська із Заходом різко погіршилися. Майже відразу через кордон Білорусі з сусідніми Польщею і Литвою кинулися натовпи нелегальних мігрантів з країн Африки та Азії. Особливо багато їх було восени.

Польська і литовська влада прямо звинувачували режим Лукашенка в штучно створеній кризі і цілеспрямованому завезенні мігрантів з Азії для атак на кордони ЄС. Тодішній глава МВС України Денис Монастирський заявляв, що цією гібридною атакою насправді керують спецслужби РФ.

Теги за темою
Росія Білорусь Туреччина
Джерело матеріала
loader
loader