Нічна атака по Києву: у Повітряних силах розповіли нові подробиці про роботу ППО
Нічна атака по Києву: у Повітряних силах розповіли нові подробиці про роботу ППО

Нічна атака по Києву: у Повітряних силах розповіли нові подробиці про роботу ППО

Що відбувається, коли над містом збивають "шахеди" і чим це небезпечно.

Минулої ночі, 8 травня, окупанти випустили по Києву близько 36 іранських дронів Shahed-136. Уламки баражуючих боєприпасів пошкодили автівки та будинки у кількох районах міста, найбільше постраждала багатоповерхівка у Святошинському районі. Через нічну атакупостраждало 5 осіб. В командуванні Повітряних сил ЗСУ кажуть, що всі цілі ворога над Києвом були збиті.

Щодо атаки на Київ цієї ночі, то речник командування Повітряних сил ЗСУ наголосив нам, що Київ для ворога був і залишається ціллю №1, тому засоби ППО надійно працюють і захищають небо над столицею. Але варто брати до уваги, що уламки від зенітних ракет і "шахедів" не розчиняються у повітрі, вони можуть падати на територію міста.

"У ворога була і є мета – вразити щось в Києві або на його околицях. Згадайте атаку 45 "шахедами" у новорічну ніч, а у наступну ніч їх було вже 39. Вони дві ночі поспіль атакували Київ. У них є мета – вразити хоч щось. Ясно, вони не планують, що ми зіб’ємо усі їх дрони. Вони їх запускають, щоб досягнути цілі – завдати руйнування місту. Можливо, навіть запускають їх по центру Києва, хто його знає. Дізнатись куди воно летіло, ми могли б тільки якби дрон влучив у ціль. Але сили ППО цього не допускають і збивають усе, що летить на місто", - розповів сайту ТСН.ua Юрій Ігнат, речник командування Повітряних сил ЗСУ.

Він наголошує, що збита чи уражена ціль несе у собі серйозну небезпеку.

"Ідеально, коли збивається ціль і бойова частина "шахеда" розривається в повітрі. Але трапляється по-іншому: коли зенітною ракетою вражається "шахед", і втративши керування, падає вниз. Його бойова частина може розірватися внизу. а може і не розірватися. Тому ми закликаємо людей знаходитися під час повітряної тривоги в укриттях. Плюс, сам "хлопок" під час роботи ППО – це ударна хвиля – можуть постраждати вікна будинків, як це й було сьогодні в столиці. Навіть успішна робота ППО не гарантує безпеку для громадян, які під час повітряної тривоги перебувають на вулиці. Повітряна тривога не просто так оголошується", - додає Юрій Ігнат.

Ми поцікавилися у речника командування Повітряних сил ЗСУ, чи варто очікувати від ворога провокацій та ракетної атаки по Києву на 9 травня. Але Юрій Ігнат відмовився робити такий прогноз. Додавши, що це "одні припущення та здогадки".

Що відомо про нічну атаку Києва

У Святошинському районі через падіння уламків пошкоджено сім машин, ще один автомобіль згорів, також уламки впали на житловий будинок, пошкоджені вікна та фасади, інші уламки впали на проїжджу частину. Поранень дістали пʼять людей.

У Соломʼянському районі пошкоджено резервуар на 5 тонн із витоком дизельного пального, пожежі не було. Також на стоянці пошкоджено 15 вантажних та пʼять легкових машин.

Поліція отримала 40 повідомлень про проліт ворожих дронів над Київщиною в ніч проти 8 травня, внаслідок атаки загорівся трав’яний настил.

Раніше ми ми повідомляли, що окупанти влаштували 8 травня масовану нічнуатаку по Києву.

Джерело матеріала
loader
loader