В результаті обстрілів Херсонщини постраждали 9 осіб, серед яких одна дитина
В результаті обстрілів Херсонщини постраждали 9 осіб, серед яких одна дитина

В результаті обстрілів Херсонщини постраждали 9 осіб, серед яких одна дитина

Російські окупанти продовжують обстрілювати Херсонщину з усіх можливих видів зброї.

Російські загарбники у понеділок, 8 травня, обстріляли Херсонщину, внаслідок чого постраждало 9 людей, серед яких є малолітня дитина та староста Антонівського округу.

Пресслужба Херсонської ОВА повідомила, що через російські удари по Антонівці поранення отримали дві людини – 67-річна жінка та 42-річний чоловік. Обох постраждалих шпиталізували.

"У жінки тяжкі травми – множинні осколкові поранення голови, грудної клітки та живота. Лікарі роблять все можливе, аби врятувати її життя", - йдеться у повідомленні.

Керівник пресофісу Херсонської ОВА Олександр Толоконніков у коментарі Суспільному заявив, що вдень російські військові обстріляли Станіслав, постраждали четверо людей.

"Пʼятьох поранених військові доставили до Білозерської лікарні. Там їм надали допомогу та відпустили додому. Серед них – 9-річна дитина. Хлопчик отримав мінно-вибухові травми та поранення голови", — повідомив Толоконніков.

Також поранену 47-річну жінку шпиталізували до Херсона у стані середньої тяжкості.

"Також скиди авіабомб є і на Кізомис. У Кізомисі знову зруйновані два будинки внаслідок цього обстрілу", — розповів Толоконніков.

Начальник Херсонської МВА Роман Мрочко повідомив, що староста Антонівського округу Сергій Іващенко разом зі своєю співробітницею потрапили під обстріл росіян. Сталося це в Антонівці біля пункту незламності. Постраждалі отримали поранення різного ступеня важкості та зараз перебувають у лікарні, де їм надають усю необхідну допомогу.

Очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін у себе в Telegram повідомив, що в результаті обстріл Станіслава постраждали шість мирних жителів. 

Пʼятьох поранених військові доставили до Білозерської лікарні. Там їм надали меддопомогу та відпустили додому. 

Серед них – 9-річна дитина. Хлопчик отримав мінно-вибухові травми та поранення голови. Нині життю дитини нічого не загрожує.

У пресслужбі Херсонської прокуратури повідомили, що за процесуального керівництва органів прокуратури Херсонської області розпочато досудове розслідування у кримінальних провадженнях за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України). Проводяться першочергові заходи для фіксування злочину, скоєного армією країни-агресора.

Крім того, ми раніше інформували, що російські терористи у неділю, 7 травня, скинули на село Кізомис Херсонської області 5 керованих авіабомб. 

  • Ескалібурами женуть ворога із Херсонщині: високоточні боєприпаси дістають росіян на 40 км вглиб лінії фронту
  • Скинули вибухівку з БПЛА: нові подробиці загибелі шістьох рятувальників у Херсонській області 
  • Росіяни масово вивозять людей з Херсонщини до Сибіру
Джерело матеріала
loader
loader