Влада Китаю має намір збільшити населення країни
Влада Китаю має намір збільшити населення країни

Влада Китаю має намір збільшити населення країни

Влада Китаю запускає нові пілотні проєкти, спрямовані на створення нової культури шлюбу в суспільстві та підтримання народжуваності.

За даними Китайської асоціації планування сім’ї, більшість заходів у рамках проєкту спрямовано на просвітницьку й роз’яснювальну роботу серед молоді, зокрема, щодо необхідності одруження та народження дітей у відповідному віці й заохочення батьків до розподілу обов’язків догляду за дітьми й виховання.

Окремий акцент робиться на відмові від застарілих звичаїв, які негативно впливають на бажання молодих людей вступати до шлюбу, наприклад, обмеження традиційних високих "виплат за наречену".

Наразі такі пілотні проєкти впроваджуються в більш ніж 20 великих містах, серед яких столиця Пекін та виробничі центри Ханьдань, у сусідній зі столичним регіоном провінції Хебей, і Гуанчжоу в провінції Гуандун на півдні.

Це останній з низки кроків, спрямованих на подолання демографічної кризи в КНР. Центральна влада й уряди провінцій вже запровадили низку заходів, аби спонукати громадян мати більше дітей. Серед них - економічні стимули, такі як податкові пільги, житлові субсидії та безкоштовна або субсидована освіта для третьої дитини в сім’ї.

Китай впроваджував сувору політику "одна сім’я – одна дитина" з 1980-го до 2015 року. В результаті країна стикнулася з демографічними проблемами, серед яких різке уповільнення темпів народжуваності та старіння населення, що вже загрожує стабільності другої економіки світу.

Джерело: Укрінформ

Джерело матеріала
loader
loader