Нічна ракетна атака: в Повітряних силах уточнили, де були влучання
Нічна ракетна атака: в Повітряних силах уточнили, де були влучання

Нічна ракетна атака: в Повітряних силах уточнили, де були влучання

Більшість ракет збили сили ППО.

Вночі 18 травня під час масованого ракетного ударуРФ та атак безпілотниками сталося одне влучання. Ворожа ракета Х-101/Х-555 влучила в ціль в Хмельницькій області.

Про це в коментарі "РБК-Україна" повідомив речник Командування Повітряних сил Юрій Ігнат.

Він наголосив, що усі інші ворожі об'єкти, що летіли в напрямках різних регіонів України, були збиті. Зокрема, сили ППО знищили шість "Калібрів" і два "Іскандер-К", які атакували з південного напрямку. Йдеться про Одещину.

"Усі вони були збиті. Також збиті, переважно на Київщині, 21 крилата ракета повітряного базування Х-101/Х555, які запускали стратегічні бомбардувальники з району Каспію", - каже Ігнат.

За його словами, зенітна керована ракета під час збиття зазвичай не вражає ціль шляхом зіткнення, а розривається поруч із нею. Втім, підбита в повітрі крилата ракета чи дрон не завжди вибухають.

"Вони (уламки - Ред.)обов’язково падатимуть на землю, але не досягнуть своїх цілей. Саме тому ми й наголошуємо, що навіть успішна робота нашої ППО не гарантує безпеку. Під час тривоги необхідно дотримуватись заходів безпеки, а не фільмувати  на телефон", - пояснив Ігнат.

Представник Повітряних сил зауважує, що вибухи в Одеській області, - це саме такий випадок. У регіоні не було "прильоту" в ціль. Втім, підбита ракета впала. Внаслідок цього є загиблий та кілька поранених.

Нічна ракетна атака РФ

Агресорка Росія від 21:00 17 травня до 05:30 18 травня випустили по території України 30 крилатих ракет морського, повітряного та наземного базування. Сили ППО знищили 29 ворожих об'єктів.

Особливістю цієї атаки було те, що російські окупанти не використовували балістичні ракети. Не запускала армія РФ і аеробалістичні "Кинжали" - як було минулого разу.

Над Одещиною вночі збили вісім крилатих ракет. Однак є влучання уламків. Він впав на промисловий об'єкт. На місці загинула одна людина, ще двоє поранені.

  • Росіяни завдали ракетного удару по Хмельницькій області: є влучання
  • У ЗСУ розповіли про важливість захисту столиці: Київ атакують найбільше
  • Вночі над Полтавською областю збили російські ракети: подробиці
Джерело матеріала
loader
loader